Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2012

VNG, Vilafranca, Igualada i el Vendrell reafirmen la voluntat de treballar conjuntament

L'acte de Pro Penedès ha reunit representants polítics i empresarials L'acte de Pro Penedès ha reunit representants polítics i empresarials

Els alcaldes i l'alcaldessa de les quatre ciutats participen en una jornada de la Fundació Pro Penedès

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha manifestat avui a Vilafranca del Penedès la voluntat de treballar conjuntament amb la resta de capitals de l'àmbit Penedès, per tal de crear oportunitats de dinamitzar l'economia del territori. Neus Lloveras s'ha mostrat convençuda que cal "buscar el màxim de complementarietat, generar complicitats i sinèrgies amb els territoris veïns".

Aquest ha estat un propòsit comú en les intervencions dels màxims representants de les quatre capitals de comarca, reunits avui en un acte organitzat per la Fundació Pro Penedès. La jornada, que ha volgut posar sobre la taula què poden fer els ajuntaments per dinamitzar l'economia del Penedès, ha comptat amb els diputats Carles Campuzano, Roberto Labandera i Dolors Montserrat, alcaldes i regidors d'altres municipis, tècnics de diverses administracions, i representants del sector empresarial de les quatre comarques, així com de mitjans de comunicació.

L'alcaldessa Neus Lloveras i els alcaldes de Vilafranca, Pere Regull, d'Igualada, Marc Castells, i del Vendrell, Benet Jané, s'han compromès a participar en el pla territorial que s'ha d'elaborar a partir del setembre, un cop aprovat el decret que defineixi l'àmbit Penedès. En aquest pla es preveu vertebrar l'acció del territori en turisme; coneixement, cultura i formació; infraestructures, i ús del sòl.

Amb la participació en aquest pla es reforçarà la relació ja existent entre els quatre municipis, que, tal com han manifestat, és fluïda i freqüent, especialment fruit de les oportunitats que ha obert la nova C-15. Els alcaldes i l'alcaldessa han coincidit en la necessitat de saber aprofitar allò que té individualment cada comarca per generar iniciatives conjuntes i també en la convicció d'implicar el sector privat en les accions que beneficiïn el conjunt del territori.

Aprofitar els trets diferencials

Els representants de les quatre capitals tenen una preocupació comuna, l'atur i la dificultat de crear llocs de treball. Neus Lloveras ha resumit en quatre verbs l'actitud dels ajuntaments per tal de contribuir a impulsar l'activitat econòmica: "observar, facilitar, vendre i formar", per detectar "l'avantatge competitiu, allò en què som diferents", ajudar a tirar endavant els projectes empresarials, tenir una actitud comercial proactiva i facilitar la formació en allò que la ciutat pot destacar.

En aquest sentit, l'alcaldessa vilanovina s'ha referit al turisme, el port i la universitat com a potencials de la capital del Garraf, a l'estreta col·laboració municipal en iniciatives privades a la ciutat, així com a la voluntat d'obrir properament una finestreta única on les empreses puguin fer tots els tràmits necessaris per obrir un negoci. D'altra banda, ha explicat també les accions de la ciutat per oferir el port a l'interior i al treball conjunt amb la UPC per formar en àmbits com les noves tecnologies, el ferrocarril o el mar.

Com a exemple de projecte local que pot beneficiar tot el territori, Neus Lloveras ha parlat de la voluntat que arribin creuers turístics a Vilanova i la Geltrú, que permetria l'arribada d'un gran flux de visitants atrets per conèixer l'oferta marinera del Garraf i el Baix Penedès, l'enoturisme del Penedès o l'atractiu paisatgístic i patrimonial de l'Alta Anoia, per exemple.

Per part de la resta de capitals de comarca, l'alcalde de Vilafranca ha destacat el sector del vi i el cava com a trets diferencials del seu municipi, així com la capitalitat que exerceix Vilafranca en el conjunt de l'Alt Penedès. Per part d'Igualada, Marc Castells ha expressat la voluntat de ser referents en el sector de la pell i ha reivindicat l'atractiu turístic de l'Alta Anoia, mentre que Benet Jané ha destacat la tradició del sector de serveis al Vendrell i la formació universitària al voltant de l'Hospital Comarcal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00