Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2015

Finalitza el cicle de xerrades sobre Formació Dual a Alemanya

  Sessió Formació Dual a Alemanya, ahir a l'Oficina Jove Garraf Sessió Formació Dual a Alemanya, ahir a l'Oficina Jove Garraf

Una trentena de joves s'han interessat per aquesta modalitat que ofereix formació i un treball remunerat a Alemanya, per a majors de 18 anys a l'atur

El Cicle de Xerrades sobre Formació Dual a Alemanya ha finalitzat amb la sessió celebrar ahir a la tarda a l'Oficina Jove Garraf. En total han estat una trentena les persones que han assistit a les dues xerrades, programades per explicar en què consisteix aquest projecte, destinat a joves aturats majors de 18 anys i amb una titulació mínima d'ESO o GFGM.

El programa, emmarcat en el MobiPro EU, té com a objectiu fomentar la mobilitat professional de joves d'altres països de la Unió Europea que desitgin anar a Alemanya a fer una formació professional, i alternar aquest aprenentatge a les aules amb un treball remunerat a l'empresa. Els seleccionats reben formació professional i lingüística, totalment subvencionada, i una percepció econòmica per alumne de 818 € mensuals. Per accedir al programa no és necessari tenir coneixement de l'idioma, ja que inclou un curs d'alemany de 600 hores a Barcelona, previ a l'inici de les pràctiques a Alemanya.

Les sessions informatives, a càrrec de les empreses adscrites al programa Institut Idea i Connectum, van servir per explicar amb detall el procés, els requisits, els avantatges i els condicionants del programa. Els seleccionats iniciaran al gener el curs d'alemany a Barcelona, de manera que puguin començar les pràctiques a Alemanya el mes de juliol i, posteriorment, al setembre començar la formació professional de 2 o 3 anys.

Tot i que no està previst fer més xerrades, si hi ha persones interessades en aquest projecte, es poden adreçar a l'Oficina Jove, on se'ls donarà tota la informació necessària. A més, en aquest enllaç http://www.connectum.es/es/formacion-profesional-en-alemania/
es poden consultar les ciutats, dates del procés i les formacions que es poden realitzar.

L'Oficina Jove ha previst realitzat altres tipus de xerrades relacionades amb la mobilitat internacional. Les properes seran per donar a conèixer i promocionar el Servei de Voluntari Europeu i els Camps de Treball Internacional.
A banda, es continuen organitzant altres tipus de sessions informatives relacionades. La següent serà per explicar quins són els nous ajuts i incentius per a joves emprenedors, que s'ha programat pel dimecres 9 de desembre de 17 a 19 hores.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00