Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2012

Novetats a les zones blaves a partir del mes de juny

Les properes setmanes es pintaran les noves zones blaves, que entren en funcionament el 9 de juny    Les properes setmanes es pintaran les noves zones blaves, que entren en funcionament el 9 de juny

La façana marítima serà d'aparcament gratuït entre les 14 i les 16h, mentre que a la zona del centre els residents disposaran d'una hora gratuïta d'aparcament cada dia. Mentrestant, ja s'han eliminat algunes zones de pagament al voltant dels jutjats.

La setmana vinent es començarà a pintar les noves zones blaves que han d'entrar en funcionament a la ciutat a partir del 9 de juny. En el cas de la façana marítima, la Regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha recordat que es tracta d'una actuació "de coherència i justícia, perquè tota la façana marítima tingui el mateix tractament, i perquè tots aquests visitants que han d'arribar a través de la C-15 aquest estiu puguin trobar espai per aparcar".

Pel que fa al Passeig Marítim, s'amplia la zona blava entre el Carrer del Gas i la Ronda Europa, i estarà en funcionament els 3 mesos d'estiu, a més dels caps de setmana i festius la resta de l'any. L'horari de funcionament a tota la façana marítima és de 9 a 14 i de 16 a 21h, el que suposa la gratuïtat durant el migdia, com a la resta de la ciutat.

Val a dir que s'abarateix el cost de l'aparcament durant tot el dia a la façana marítima per a no residents: 9 hores per 8 euros i mig.

Pel que fa a la resta de zones blaves, les 70 places que hi havia al voltant de l'edifici judicial ja no són de pagament. I a partir del 9 de juny entren en funcionament 12 places al carrer del Pare Garí, entre Pelegrí Ballester i l'Avinguda Francesc Macià; i 16 places al carrer Doctor Fleming, entre Pelegrí Ballester i l'Avinguda Francesc Macià. L'horari de funcionament en aquests casos és de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 17 a 20.30h.

Cal dir també que s'amplien els aparcaments regulats a la zona marítima (solar Alexandre de Cabanyes entre Ronda Mediterrània i Juan de la Cosa, i solar ronda Mediterrània entre c. Almogàvers i Juan Sebastián El Cano), i als aparcaments perifèrics de sobre la Ronda Ibèrica: davant dels jutjats i davant l'Hospital (la banda de muntanya). En aquest cas es vol incrementar la vigilància i fer front parcialment a les despeses de manteniment als aparcaments dissuasoris, que només són de pagament per als no residents a la ciutat, que pagaran 2 euros per aparcar només al matí o només a la tarda, i 4 euros per tot el dia.
A més, també es crea una nova categoria d'aparcament regulat a l'Avinguda de Cubelles, que costarà als residents 1 euro matí o tarda, i 2 euros tot el dia. I pels no residents, 2 euros mig dia, i 4 euros tot el dia.Val a dir que les persones que paguen l'impost de circulació a la ciutat han rebut la targeta de resident, que suposa un seguit de bonificacions a l'hora d'aparcar en les zones blaves:

- Per aparcar a la façana marítima en el període d'estiu a uns preus molts avantatjosos: matí o tarda:1 euro, i tot el dia 2 euros.

- Per aparcar gratuïtament als aparcaments perifèrics de sobre la Ronda Ibèrica: davant dels jutjats i davant l'Hospital (la banda de muntanya).

- Per aparcar gratuïtament durant tot l'any a les zones blaves del centre entre les 9 i les 9.30h i les 20h i les 20.30h.

- Per tenir accés a la tarifa mensual de 40 euros per a residents a la façana marítima.

- Per tenir accés a la targeta que costa 10 € i que permet aparcar per valor de 16€ a totes les zones blaves de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00