Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/12/2011

Activitats per encetar l'any 2012 a les biblioteques municipals

Una exposició retrà homenatge a una de les donés més visibles i influents del segle XX    Una exposició retrà homenatge a una de les donés més visibles i influents del segle XX

Les hores del conte i les exposicions seran les protagonistes de les activitats de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú durant els dos primers mesos de l'any.

El 2012 s'inicia a la Biblioteca Armand Cardona amb l'hora del conte i la presentació del relat En un poble de pessebre. Serà el dimarts 3 de gener a les 18 h, a càrrec de les seves autores, Núria Mañé i Montse Fransoy. Al finalitzar els assistents podran participar al taller Com es fa una figura de pessebre en plastilina. L'activitat compta ambla col·laboració de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Per la seva banda la Biblioteca Joan Oliva estrena any el dimecres 4 de gener a les 12 h amb la tradicional hora del conte Eliseu, carter reial, de Jordina Biosca i Carles Hernàndez, a càrrec de Carme Jariod. Ideal per saber com l'Eliseu ha arribat a ser el nostre carter reial.

La mateixa Joan Oliva acull el dijous 5 de gener a les 12 h. el taller infantil El fanalet de la nit de Reis, perquè els nens i nenes es puguin preparar per rebre els Reis Mags. El taller està adreçat a infants de 3 a 7 anys, que hauran d'estar acompanyats per un adult. Les inscripcions són limitades.

A tota aquesta oferta per infants s'han d'afegir els dos nous Clubs de Lectura adreçats als més joves i que es realitzaran a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell: el Club de lectures compartides per a nens i nenes de 1r a 3r de primària, que s'iniciarà el 21 de gener, i el Club de lectura infantil per a nens i nenes de 4t a 6è de primària, que s'iniciarà el 28 de gener.

Ja durant el mes de febrer s'oferiran tres exposicions. La primera es podrà veure a la Biblioteca Joan Oliva a partir de l'1 i fins el 18 de febrer, i portarà per títol El Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Un visió històrica pel món del Carnaval de la ciutat amb fotografies de l'Arxiu Comarcal del Garraf, del fons fotogràfic municipal de Vilanova i la Geltrú. Carnaval de Vilanova i la Geltrú
La segona exposició també es podrà visitar a la Joan Oliva a partir del 21 de febrer i fins el 10 de març. La muntanya en els gèneres cinematogràfics mostrarà, des els inicis del cinema, com els grans espais naturals sempre han estat atractius com a escenaris de disputes, drames amorosos o hilarants comèdies. L'exposició fa memòria de 25 pel·lícules, grans clàssics que transcorren entre muntanyes, de gèneres com el western, el cinema fantàstic, el de terror o el còmic. Aquesta exposició s'acompanyarà amb una guia de lectura que recull el fons documental més recent de la biblioteca a l'entorn de l'excursionisme. 
Muntanyes de pel·lícula
La tercera de les exposicions tindrà lloc a la biblioteca l'Armand Cardona, del 21 de febrer al 10 de març. Es tracta de Simone de Beauvoir, feminista i escriptora que aprofundeix en la vida i obra d'una de les intel·lectuals més visibles i influents del segle XX. A través d'aquesta exposició l'Institut Català de les Dones proposa un trajecte per la vida i l'obra d'una dona que, amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps, va provocar debats apassionants que encara avui, a més de cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.

Les hores del conte del febrer començaran amb els Contes a la capsa, a càrrec de Sandra Rossi, el dissabte 4 de febrer a les 12 h a la Biblioteca Joan Oliva, i clouran amb la tradicional hora del conte de Carnaval del dissabte 18 de febrer a les 12 h amb El Dolcet, i la Susana Peix a la Biblioteca Armand Cardona. 
Dolcet
Aquesta programació es complementa amb dues activitats més relacionades amb el món de la lectura i que tindran lloc a la Biblioteca Armand Cardona. D'una banda, la sessió divulgativa de la Filosofia pràctica a càrrec d'Humbert Ruiz, el dissabte 11 de febrer a les 17.30 h, que parlarà de la filosofia i de la seva importància dins el món actual. 
Filosofia pràctica
I d'altra banda, la presentació de llibre i conferència que es farà el divendres 24 de febrer a les 19 h i que porta per títol Creixement personal: 10 punts per créixer interiorment a càrrec de Joelle Cervera, psicòloga i veïna de Sant Pere de Ribes. La conferència està basada en el seu llibre Cosas que importan, todo lo que no enseñan en la escuela y no está de más saber, on es parla de temes tan actuals i atemporals com l'amor, la religió o la infidelitat, temes que no passen de moda i dels quals ens fem moltes preguntes. 
Cosas que importan
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00