Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2012

Llibres nous per les biblioteques

Els nous llibres ja són a la Joan Oliva i a l'Armand Cardona Els nous llibres ja són a la Joan Oliva i a l'Armand Cardona

Ja han arribat els llibres que les biblioteques municipals de VNG van comprar a la Setmana del Llibre en Català gràcies a la col·laboració de Renfe

Les biblioteques municipals de VNG, la Joan Oliva i Milà i l'Armand Cardona Torrandell, s'han repartit 1.000 euros aportats per Renfe, que ha escollit la ciutat de Vilanova i la Geltrú per la seva gran vinculació amb el món ferroviari.

Amb aquests diners van adquirir diversos llibres durant la Setmana del Llibre en Català, que es va celebrar a Barcelona del 7 al 16 de setembre, organitzada per l'Associació d'Editors en Català i amb la participació de les llibreries i entitats com la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Província de Barcelona.

Finalment, aquests llibres, després de tots els processos tècnics, es troben a disposició dels usuaris a les biblioteques vilanovines, i es reconeixeran per un distintiu que indica que han estat comprats gràcies a la col·laboració de l'empresa Renfe i la mediació de La Setmana del Llibre en Català.

L'aportació respon a una nova estratègia de la Setmana: el Cercle d'Empreses Amigues. Les empreses participants (Banc Sabadell, Renfe i Embamat) van seleccionar algunes biblioteques públiques per fer-hi una aportació econòmica, a través de la qual aquestes van poder comprar els llibres directament.

Els dos objectius principals d'aquesta iniciativa són: fomentar la lectura, tot creant xarxa al llarg del territori català mitjançant accions conjuntes entre empreses, editorials, llibreries, biblioteques i altres agents culturals; i contribuir a la sostenibilitat, la continuïtat i l'impuls de La Setmana, tot establint un vincle de col·laboració amb vocació de permanència entre tots els agents que hi participen.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00