Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2013

Dilluns s'obren les inscripcions per participar al Mercat de Segona mà i d'Intercanvi

El mercat celebrarà la vuitena edició al desembre    El mercat celebrarà la vuitena edició al desembre

De dilluns 28 fins diumenge 3 es pot optar a alguna de les 200 taules del mercat, que se celebrarà diumenge 1 de desembre

L'1 de desembre la plaça de les Casernes acull una nova edició, i ja serà la vuitena, del mercat de segona mà i d'intercanvi. És per això que aquesta setmana vinent s'obren les inscripcions, a través del formulari publicat a la web municipal. El full d'inscripció no estarà actiu fins el mateix dilluns 28 a les 9 del matí, i el podreu trobar aquí

El cost per participar al mercat és de 9 euros, en concepte dels costos de lloguer de la taula.
El mercat es va començar a celebrar l'abril de 2011, i se celebra periòdicament 3 cops l'any, els mesos de març, juny i desembre, sempre en diumenge de 10h a 14h. Actualment compta amb 200 expositors i uns 5.000 visitants.

Es tracta d'un mercat ciutadà no professional orientat a donar un segon ús a aquells objectes que per diferents circumstàncies han deixat de tenir utilitat per al primer propietari.
La iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar. En aquest mercat es pot intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin reutilitzar. No s'hi podran intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.

El mercat de segona mà i d'intercanvi està gestionat pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament, i compta amb la col•laboració del Banc del Temps de la ciutat i l'associació ECOL3VNG, que coordina la moneda social TURUTA, i amb la qual es poden fer alguns intercanvis i pagaments.

Aquest model de mercat vilanoví, que fomenta la cultura de l'intercanvi i de la reutilització de materials, i on els expositors i compradors poden fer tractes amb la moneda social i el Banc del Temps, va despertar molt interès en una recent jornada informativa de la Diputació de Barcelona, i servirà de base de debat municipal sobre el fenomen dels mercats d'intercanvi i segona mà que properament se celebrarà a la nostra ciutat.

Inscripcions
Les inscripcions es poden fer a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), o bé a través del tràmit de la carpeta ciutadana, via telemàtica. Un cop feta la sol·licitud, el demandant rebrà una resposta via telefònica o per correu electrònic. Si ha estat acceptat rebrà les instruccions per fer el pagament de la inscripció, un requisit imprescindible per formalitzar la inscripció al Mercat, ja que en cas de no fer-lo efectiu, s'entendrà que el sol·licitant renuncia a participar en el Mercat i s'assignarà aquella taula al primer sol·licitant de la llista d'espera.
Un cop fet el pagament, el participant rebrà la confirmació i el número de taula que li correspon. Les persones inscrites que hagin rebut confirmació del pagament i tinguin assignat el número de taula hauran de personar-se el mateix diumenge 1 de desembre, entre les 8h i les 9.45h, directament a la taula assignada.

Per facilitar les condicions d'aparcament, VNG Aparcaments aplicarà una tarifa especial de 6 euros a partir dels 160 minuts d'estacionament i fins les 24 h del diumenge a l'aparcament situat a la mateixa plaça de les Casernes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00