Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2010

L'òpera torna a Neàpolis el dimecres 21 d'abril

  El rapte en el serrall El rapte en el serrall

Retransmissió en directe, des del Gran Teatre del Liceu, de l'òpera El rapte en el serrall, de Mozart

Neàpolis acollirà el dimecres 21 d'abril una nova retransmissió operística des del Gran Teatre del Liceu. 

L'activitat està coordinada per les regidories de Cultura i de Societat de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i s'emmarca dins la programació de l'Anella Cultural, en la que participen el CCCB, la fundació i2Cat els ajuntaments que s'apleguen dins la denominada Xarxa Transversal. 

L'objectiu del projecte Anella Cultural es posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i connectar-les amb les institucions territorials per tal de produir, experimentar i intercanviar coneixement i creativitat en una constant circulació d'idees. Els participants provenen tant del món cultural com del món tecnològic o empresarial: grans centres culturals, centres culturals territorials que conformen la Xarxa Transversal, les universitats i finalment les empreses. 

L'òpera Die Entführung aus dem Serail (El rapte en el serrall) és un singspiel de Wolfgang Amadeus Mozart, amb llibret de Johann Gottlieb Stephanie sobre un text de Christoph Friedrich Bretzner, estrenat al Burgtheater de Viena el 1782. 

L'argument tracta d'una turquerie que, a l'època, a més de satisfer el gust o la moda d'un exòtic Pròxim Orient, permetia fer crítica social o política. Konstanze, noble dama espanyola, promesa de Belmonte, la seva serventa anglesa Blonde i Pedrillo, criat de Belmonte, han estat raptats per pirates morescos i lliurats al paixà Selim, que els tanca al seu harem i aviat s'enamora de Konstanze. Osmin, groller i cruel guardià, vol fer seva Blonde. Belmonte arriba per alliberar-los i aconsegueix introduir-se al palau. Quan les dues parelles són a punt de fugir, Selim els sorprèn, però contrafigura d'un modern sobirà il·lustrat els perdona i els concedeix la llibertat. 

La retransmissió es farà en directe a partir de les vuit del vespre, és gratuïta i compta amb el suport de la fundació i2Cat i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00