Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/01/2012

Neus Lloveras promociona a Igualada el port de Vilanova i la Geltrú

  L'alcaldessa Neus Lloveras al costat de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, a la jornada   L'alcaldessa Neus Lloveras al costat de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, a la jornada

Empresaris de la comarca de la comarca de l'Anoia s'interessen per la potencialitat de la infraestructura portuària vilanovina

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha obert aquest matí a Igualada, a la seu de la delegació de l'Anoia de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, la jornada "Port de Vilanova, porta al Mediterrani". En la seva intervenció d'obertura de la jornada, Neus Lloveras ha volgut destacar la necessitat de la ciutat en cercar complicitats amb el territori i de transmetre quin és el projecte de ciutat. Neus Lloveras ha posat en antecedents al concorregut auditori igualadí explicant que la tradició industrial de la ciutat segueix sent important però amb menys ma d'obra, i ha destacat destacat molt especialment l'esforç en la focalització que s'està duent a terme en teixit empresarial centrat en el coneixement. En aquest punt ha citat la UPC, el Centre Tecnològic, Neàpolis o empreses d'alt valor afegit que estan dotant Vilanova i la Geltrú de noves oportunitats.

En la seva presentació, l'alcaldessa també ha volgut senyalar que a Vilanova i la Geltrú es pot trobar un centre comercial a cel obert dels més importants dels país i també que des de l'Ajuntament de la ciutat s'està treballant en l'àmbit del turisme que com ha dit "és un sector que està poc treballat, i això ha de canviar". Aquesta introducció ha servit per entrar al tema de la jornada que s'ha centrat en el port de Vilanova i la Geltrú. Lloveras ha dit que "a Vilanova i la Geltrú tenim un potencial bàsic que és el port. Encara hi ha molta feina per fer al port però volem que sigui una referència per l'entorn i especialment per l'entorn de l'Eix Diagonal que marca la nova carretera C-15". L'alcaldessa ha volgut deixar clar que "estem treballant des d'un consens màxim i des d'un Pla d'Actuació Municipal que es centra en l'atenció a les persones i en la reactivació econòmica com dos dels seus objectius essencials. Estem construint un projecte de ciutat ambiciós i realista que vol transmetre il·lusió i optimisme per tal de poder estendre el projecte no només a la ciutat sinó també al territori sempre cercant col·laboracions amb altres administracions i amb empreses privades".

La presentació de Neus Lloveras s'ha tancat amb un vídeo de presentació de la ciutat i de les seves oportunitats econòmiques i amb el desig que "Vilanova i la Geltrú sigui la porta al mar de l'Eix Diagonal".

La Jornada "Port de Vilanova, Porta al Mediterrani" ha continuat amb un seguit de ponències que s'ha dut a terme al llarg de tot el matí. En primer lloc ha intervingut Ferran Miralles, Coordinador de la Secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya que ha realitzat una àmplia presentació de les infraestructures viàries de les que disposa Vilanova i la Geltrú. Seguidament, Margarita Díez, responsable de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat, ha donat una perspectiva general de les diferents activitats que es poden trobar al port de Vilanova i la Geltrú i ha mostrat la futura ampliació de la dàrsena comercial.

En aspectes molt més especialitzats al voltant del port de la ciutat, David Ruiz, responsable d'Operacions de la Terminal Portuària de Vilanova i la Geltrú ha explicat quines son les tasques i el tipus de mercaderies que circulen pel port. En la vessant de personal han parlat Sònia Escámez, gerent de la Societat d'Estiba dels Ports Catalans i també el delegat de personal d'Esticat, Alex Arbalat. Aquesta part de la Jornada ha estat tancada per Juan Antonio Sánchez, director d'Adecco Puertos que ha posat de manifest la relació de la seva empresa amb el port de Vilanova i la Geltrú.

Les conclusions de la Jornada les ha fet Dolors Rodríguez, gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, que ha volgut destacar del port de Vilanova i la Geltrú la seva "eficiència, el suport del municipi, i el suport dels treballadors".

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha tancat la Jornada que també ha comptat amb una bona representació vilanovina encapçalada pel regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament vilanoví, Gerard Figueras, així com representants d'Estació Nàutica, NODE, ADEG, i Cambra de Comerç.


Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00