Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2013

'Dones i cançons' a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

L'exposició, en commemoració dels 50 anys de la primera cançó cantada en català per una veu femenina, es podrà veure fins al 30 de novembre

Dones i cançons és l'exposició que es pot visitar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell fins al 30 de novembre i que s'inaugura aquest dimecres 13 a les 18.30 h amb la participació de Francesc X. Sánchez, regidor de Convivència i Equitat, Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, i Anna Cabutí, directora de la biblioteca Armand Cardona.

Dins d'aquest mateix acte s'oferirà un petit concert a càrrec de la vilanovina Xesca Fort, cantant, compositora i vocal coach, acompanyada del guitarrista Barbarito Sánchez.

L'exposició és una iniciativa duta a terme gràcies a la col·laboració entre l'Institut Català de les Dones, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i la revista Enderrock. A través de fotografies de vint-i-cinc dones representatives del panorama musical català, la mostra vol reflectir la continuïtat de la tradició musical de les cantants catalanes.

Dones i cançons mostra el treball fotogràfic del cap de la secció de fotografia d'Enderrock, Juan Miguel Morales, qui va retratar vint-i-cinc dones que canten i fan cançons per al número especial sobre aquesta temàtica que la revista va publicar el mes de gener de 2013. Les vint-i-cinc dones són: Andrea Motis, Anna Roig, Beth, Big Mama, Bikimel, Carme Canela, Clara Andrés, Esther Condal, Franca Masu, Guillermina Motta, Ivette Nadal, Joana Serrat, Lídia Pujol, Maria Cinta, Maria Coma, Maria del Mar Bonet, Maria Rodés, Marina Rossell, Marta Rius, Meritxell Gené, Montse Castellà, Névoa, Núria Feliu, Rosa Pou i Sílvia Pérez Cruz.

Aquest 2013 se celebra l'Any de les Dones a la cançó coincidint amb els 50 anys de la mítica cançó Se'n va anar, popularitzada per Salomé i que es considerada la primera dona de la cançó en català. Les Biblioteques Municipals de VNG, aprofitant aquesta commemoració, han editat diferents continguts per tal de col·laborar en la seva dinamització i difusió: 

· Guia de recursos - Dones que canten
On s'inclouen tots els documents, majoritàriament sonors, relacionats amb les dones de la cançó en català i que es troben a les Biblioteques de la ciutat

· Playlist - Dones que canten
Amb una selecció de temes de les 25 protagonistes d'aquesta exposició i que són les màximes representant de la música femenina en català.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00