Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/11/2016

La Cup de Vilanova se solidaritza amb Montse Venturós i demana explicacions al conseller d'Interior

null

Nota de premsa de la CUP

Els regidors de la CUP de Vilanova i la Geltrú Marta Jofra i Josep Maria Domènech, han aprofitat la visita del Conseller d'Interior, Jordi Jané, amb motiu de la reunió de seguretat i del Consell d'Alcaldies de la Comarca del Garraf, per demanar-li explicacions a propòsit de la detenció, aquesta matinada, de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

Durant el transcurs de la trobada, que s'ha efectuat a porta tancada a instàncies del conseller i amb la presència de bona part del govern vilanoví, han mostrat la solidaritat dels regidors i regidores de l'esquerra independentista amb l'alcaldessa de Berga. Al mateix temps, els regidors vilanovins han lamentat les formes dels Mossos d'Esquadra, el moment i el lloc de la detenció de l'alcaldessa de Montse Venturós. A més de recordar la necessitat imperiosa de desobeir les ordres de la justícia espanyola, els regidors de la CUP han denunciat la nocturnitat i traïdoria amb què ha actuat la policia autonòmica. El conseller d'Interior ha parlat de l'obligatorietat d'obeir les ordres judicials per part dels Mossos d'Esquadra, i ha assenyalat que el procediment de detenció s'ha fet de la millor manera possible per tal d'evitar “l'estigmatització” dels Mossos d'Esquadra, oblidant-se que la gran perjudicada ha estat l'alcaldessa de la CUP de Berga: “pobres Mossos!” –ha manifestat-.

La defensa del cos de la policia autonòmica ha comptat amb l'assentiment de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. Des de la CUP exigim a la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència que es posi al costat de Montse Venturós i coordini la mobilització davant l'ofensiva de la justícia espanyola

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00