Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2009

Les persones grans poden fer petits arranjaments als seus habitatges de forma gratuïta

  Els qui ho vulguin podran substituir la banyera pel plat de dutxa Els qui ho vulguin podran substituir la banyera pel plat de dutxa

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona posen en marxa un programa per fer més accessibles els habitatges de les persones amb alguna dependència

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha signat un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona per desenvolupar el Programa d'arranjaments d'habitatges per a la gent gran, destinat a les persones més grans de 65 anys amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària. L'objectiu és facilitar que les persones grans puguin estar durant més temps vivint a casa seva, adaptant el seu domicili a les seves necessitats personals, i prevenint els accidents domèstics.

El programa consisteix en la realització de reformes bàsiques com ajuts tècnics (agafadors, barres de recolzament, seients per a la banyera, passamans), reparacions (ampliació o gir de porta, eliminació de graó, instal·lació d'escalfador elèctric, canvi de manetes) o bé petites obres no estructurals (canviar la banyera per un plat de dutxa o instal·lar una cuina vitroceràmica en comptes d'uns fogons de gas). Les obres les duu a terme una empresa contractada directament per la Diputació de Barcelona i supervisada per professionals de l'arquitectura.

Aquesta prestació no té cap cost per a les persones beneficiàries, ja que està subvencionat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona. Les persones destinatàries han de tenir un màxim de 7.888 euros d'ingressos anuals i els habitatges han de ser en propietat, o bé en règim de lloguer amb un contracte indefinit.

L'arranjament de l'habitatge es pot demanar fins al 30 de juny del 2010. Les persones interessades s'han d'adreçar a la seva treballadora social referent o bé al Servei de Primera Acollida de la Regidoria de Serveis Socials i Salut, al carrer Marquesat de Marianao 2 (telèfon 93814000, ext. 3420).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00