Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/02/2008

Es presenta la programació cultural de VNG per als propers mesos

  La Regidora de Cultura Isabel Pla ha presentat aquest matí la programació cultural per als propers mesos      La Regidora de Cultura Isabel Pla ha presentat aquest matí la programació cultural per als propers mesos

S'utilitzarà un nou format per fer la difusió dels actes, que començaran el 16 de febrer

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, ha presentat la nova programació cultural estable per a la ciutat, que començarà el dissabte 16 de febrer. Una temporada que, tal i com ha explicat la Regidora de Cultura, Isabel Pla, "destaca pel nou format i disseny del programa amb que es donaran a conèixer les activitats programades per als mesos de febrer i març". Un fet que "va acompanyat de l'augment de la tirada dels exemplars, fins als 15.000, amb l'objectiu d'arribar al màxim de llars de la ciutat".

La Regidora de Cultura també ha explicat que "el nou programa, a banda d'incloure les propostes teatrals, de música i cinema, destaca tot el que fa referència a les exposicions i a les activitats que es fan a La Sala, donant també dóna cabuda a les principals propostes de les Biblioteques Municipals de VNG i de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, amb la intenció d'obrir el ventall de la informació sobre l'oferta cultural a la nostra ciutat".

Cicle de Monòlegs

El programa d'arts escèniques proposa un Cicle de Monòlegs integrat per quatre obres interpretades per quatre dels actors i actrius més destacats del nostre país, com són Fina Rius, Enric Majó, Carme Sansa i Mercè Lleixà. El cicle té l'objectiu de recuperar i donar a conèixer textos d'avui amb un destacat interès a través de la veu d'intèrprets de primer nivell.

Lligat a aquest cicle, la Regidoria de Cultura porta a terme el projecte de proximitat Entra en escena, dirigit als joves, amb l'objectiu d'apropar-los la programació teatral a través dels instituts públics de la ciutat. Per cadascun dels monòlegs, protagonitzats pels artistes abans esmentats, els centres educatius han organitzat una roda de premsa prèvia a l'actuació, on hi estan convidats els directors i/o actors de l'obra. Els alumnes de periodisme dels instituts faran de periodistes i les seves intervencions seran enregistrades. Posteriorment s'editaran i s'emetran moments abans de la representació teatral.

Familiars

La programació familiar per a la nova temporada inclou espectacles de música i de teatre, recomanats per a nens i nenes a partir de 2 i 3 anys. En l'apartat de música familiar s'ha triat l'espectacle Els colors del metall. Una obra de L'Auditori de Barcelona que mostra petits jocs escenogràfics i sonors que mai no prenen protagonisme a la música. La segona proposta infantil neix de la col·laboració que manté l'Ajuntament de VNG amb la Xarxa Vilanova. En aquesta ocasió s'ha triat la representació de l'obra El soldadet de plom, de la reconeguda companyia Festuc Teatre.

Música

L'auditori de Nèapolis emetrà en directe, el 17 de febrer, l'òpera Elecktra,en el marc de l'Anella Cultural, fruit del conveni signat per la Xarxa Transversal i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'Ajuntament de VNG, com a membre de la Xarxa, es beneficiarà d'aquesta iniciativa que permet visionar i sentit, gratuïtament, les obres que es representin al Gran Teatre del Liceu i que, en aquest cas, correspon a Elektra.

En l'apartat musical destaca la tornada a Vilanova i la Geltrú de Toni Xuclà a per presentar el seu últim disc Ànima. El sisè disc en solitari d'aquest guitarrista i compositor. Un concert que mostra des del jazz mediterrani, al folk més contemporani, passant pel funk dolç i el pop bàsic. Per altra banda, l'Orquestra de Cambra del Garraf, presenta, a l'Església Santa Maria de la Geltrú, el concert Còctel de Cordes, amb obres de Puccini, Mozart, Sibelius i Janacek.

Cinema 

La Regidoria de Cultura torna a apostar pel cinema en versió original subtitulada i per la projecció de curtmetratges durant l'any, seguint l'estela de la Mostra Independent de Curtmetratges que se celebra des de fa cinc anys a VNG. Els curtmetratges escollits per acompanyar els llargmetratges són de nacionalitat espanyola, amb l'objectiu de difondre aquesta franja de produccions.

Cal destacar la projecció del documental Hoy el día se repite diferente, dirigit pels vilanovins Xavier Baig i Òscar Moreno, i que va ser presentat a la secció Panorama del DocsBarcelona 2008. El documental ha rebut el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú seguint amb la seva voluntat de promoure les produccions audiovisuals dels creadors locals.

La programació de cinema manté la col·laboració amb Neàpolis que, a més de seguir projectant el Documental del Mes, també acollirà la resta de passis cinematogràfics. Per la seva ubicació, la comoditat del seus espais i per les seves característiques tècniques l'auditori de Neapolis es converteix en l'espai més adient per acollir aquest apartat de la programació cultural estable.

La Sala

El 29 de febrer s'inauguren dues exposicions a la sala de les Voltes i a la sala Emergents, del Centre Contemporani La Sala 

- F. Català Roca i X. Miserachs, dues mirades al territori. Memòries de la Costa brava.

El Centre d'Art Contemporani la Sala, amb col·laboració amb la Federació Catalana de Fotografia i Caixa Girona, mostra una selecció de fotografies fetes pels prestigiosos fotògrafs que donen nom a l'exposició.

- Instants. Homenatge a Francesc Català Roca i Xavier Miserachs

Un col·lectiu de fotògrafs de la ciutat mostren el resultat de les seves inspiracions en els fotògrafs homenatjats.
Com ja és habitual les exposicions s'acompanyaran de diverses activitats complementàries amb l'objectiu d'aproximar l'art a la ciutadania.

Biblioteca - Museu Víctor Balaguer i Biblioteques Municipals

Aquest apartat del programa vol incloure dades d'interès de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i de les Biblioteques Municipals Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell. Dades que mostren des de la seva ubicació fins als seus horaris, passant pels serveis que ofereixen o la manera de contactar-hi. Tant la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com les Biblioteques Municipals ja editen els seus programes d'activitats. Per aquesta raó, tot i que totes les activitats són prou importants, el programa general dóna cabuda a les més destacables.

Espais

Els espais que acolliran les diferents propostes culturals de la nova programació estable seran l'Auditori de Neàpolis, per a les projeccions de cinema i per l'òpera, l'Escola Municipals de Música Mestre Montserrat i l'Església de Santa Maria de la Geltrú, per la programació musical i el cicle de monòlegs, el Centre d'Art Contemporani la Sala, per a les exposicions, i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i les Biblioteques Municipals, per a la resta de propostes culturals. 

Informació

Els espectacles de pagament continuen tenint descomptes del 40% i del 25%. Es manté el descompte als portadors del carnet de biblioteques i destaca, com a novetat d'enguany, la incorporació del TR3SC. La venda anticipada de les entrades es realitza a l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat en els seus horaris de secretaria.

La Regidoria de Cultura ofereix a la ciutadania, mitjançant una butlleta de sol·licitud d'informació, la possibilitat de posar-se en contacte amb els seus responsables per a qualsevol aclariment o petició de rebre informació regularment.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00