Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2012

El Fons FEDER concedeix 263.000 euros per a la remodelació de l'espai del Far de Vilanova

 El far esdevindrà centre d'acollida al visitant i espai museístic   El far esdevindrà centre d'acollida al visitant i espai museístic

Les obres començaran el 2013 i hauran d'estar acabades el 2014

El Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) sol·licitat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per tal de condicionar l'espai del Far ha estat concedit finalment per una valor de 263.000 euros, aproximadament la meitat del valor del projecte global. Les obres de condicionament començaran al llarg de 2013 i hauran d'estar acabades el 2014. Així ho ha anunciat aquest migdia a les instal·lacions del Far, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, i de la regidora de Cultura, Marijó Riba.

El projecte previst es centra en crear un punt d'acollida per a tots aquells visitants que arriben a la ciutat i oferir-los informació sobre punts d'interès de Vilanova i la Geltrú, donar informació hotelera i gastronòmica o oferir paquets turístics a través de l'Estació Nàutica. Tal i com ha indicat Gerard Figueras, "el Centre d'Atenció al visitant El Far està pensat per promocionar la ciutat i per ser un referent per a totes aquelles persones que ens visiten i volen saber més de nosaltres."

El projecte del nou equipament recupera un treball que l'arquitecte Toni Palacios va fer fa 12 anys, i que havia encarregat el Museu del Mar, i que ara el despatx ProArq ha completat. L'avantprojecte destina l'actual edifici del Far a acollir les col·leccions del Museu del Mar i el punt d'informació turística i l'Estació Nàutica. La col·lecció de Roig Toqués és prevista ubicar-la en l'actual magatzem de la finca, un cop aquest espai s'hagi condicionat. I un tercer espai tancat està pensat per ubicar-hi el bot salvavides Víctor Rojas, juntament amb altres elements del Museu del Mar. A tot això s'hi sumarà un espai de nova construcció on s'hi instal·larà el bar - restaurant i els lavabos.

Neus Lloveras ha volgut destacar que amb aquest projecte es "resol un deute històric que la ciutat tenia amb el Far i amb el Museu del Mar. A més, posa en valor una part de patrimoni que es molt poc coneguda per la ciutadania i que en breu podrem gaudir." El president de l'Associació d'Amics del del Museu del Mar, Josep Ayza, ha qualificat la jornada com a històrica i ha volgut tenir un emocionat record per totes les persones que han fet possible el museu des de la dècada dels setantes, "gràcies al seu esforç i dedicació de manera desinteressada. Avui és un gran dia per nosaltres." També eren presents a l'acte els nets de Francesc Roig Toqués que han expressat la satisfacció de poder preservar i potenciar el llegat del seu avi a partir de la creació d'aquest centre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00