Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/12/2012

Trobada internacional de l'envelliment actiu

La Jornada se celebra avui i demà a Neàpolis    La Jornada se celebra avui i demà a Neàpolis

Neàpolis acull una trobada internacional de l'envelliment actiu, amb ponències d'experts hospitalaris i empreses del sector de la salut. L'objectiu és facilitar la interacció dels diferents agents dedicats a l'atenció de la gent gran

Aquest matí s'ha inaugurat Inno4ageing, una trobada internacional de l'envelliment actiu, amb ponències d'experts sanitaris, centres tecnològics i empreses dedicats a la innovació en el sector de la salut.
A la inauguració hi han assistit Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del Consorci Sanitari del Garraf, i el doctor Antoni Yuste, gerent de la Fundació Privada Sant Antoni Abat i director del CSG.
L'alcaldessa ha manifestat que, davant l'envelliment progressiu de la població, la promoció de la salut en la gent gran és un dels grans reptes de la societat actual: "La recerca i la innovació ens han d'ajudar a garantir la sostenibilitat de l'estat del benestar en el futur proper". Neus Lloveras ha destacat la vocació de treball en xarxa dels professionals de diferents camps presents a les jornades, "amb l'objectiu comú de compartir experiències, els coneixements, les noves tendències, de col·laborar en projectes d'interès públic". També s'ha referit a la Fundació Privada Sant Antoni Abat i a la xarxa Xiscat, exemples de treball col·laboratiu i d'aposta en la recerca i la modernització tecnològica per a la promoció de la salut.

L'acte ha continuat amb la primera ponència, "Innovacions per a Gent Gran a Catalunya", a càrrec del doctor Antoni Yuste. Fins demà se succeiran les ponències a Neàpolis, entre les que destaca la del regidor de Promoció Econòmica Gerard Figueras sobre la Contribució Mediterrània al Clúster d'Envelliment a Europa.

La trobada està organitzada per la XISCAT, Xarxa d'Innovació en Salut per Catalunya, amb l'objectiu de facilitar la interacció dels diferents actors dedicats a l'atenció de la població envellida. La dedicació dels hospitals i centres mèdico-sanitaris en el desenvolupament de nous productes innovadors, i en la implantació de millores mèdiques i cures assistencials, és de vital importància per a la millora en l'atenció de la població envellida. Per això es podran escoltar ponències d'experts hospitalaris i d'empresa, i hi haurà oportunitats de 'networking' amb altres metges i empreses, que exposaran els seus casos d'èxit.

La Fundació Parc de Salut i la Fundació ABAT, de l'Hospital de Sant Antoni Abat de VNG; en el marc de l'Any Europeu per l'envelliment actiu, impulsen aquesta trobada, adreçada a empreses dels sectors social, de salut i de les TIC; a professionals d'infermeria i vetlladors sanitaris; a treballadors socials, d'hospitals i centres mèdics; i també a universitats i centres de recerca en salut.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00