Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2016

L'escola Pompeu Fabra celebra els seu 75è aniversari amb una gran festa

El patí de l'escola, centre de la festa  El patí de l'escola, centre de la festa

Alumnes, exalumnes, pares, mares i mestres comparteixen la jornada amb l'alcaldessa de la ciutat, el regidor d'Educació i la directora de SSTT Barcelona Comarca

Aquest diumenge, l'escola Pompeu Fabra de la nostra ciutat va celebrar una multitudinària festa per celebrar el seu 75è aniversari dedicat a l'ensenyament públic.

La jornada va comptar amb moltes activitats, a més de la visita dels Bessons de la Geltrú, l'actuació de la coral El Cor del Pompeu o la música de la Vilanova Latin Band, de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat.

L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, del regidor d'Educació, Joan Martorell, i de Lluïsa Nicolau, directora dels Serveis Territorials Barcelona Comarques. En la seva intervenció, Neus Lloveras va expressar la seva satisfacció de veure tanta gent aplegada al voltant d'aquesta celebració. "Aquesta és una festa de la ciutat. El Pompeu Fabra ha marcat la història de Vilanova i la Geltrú". L'alcaldessa va voler reconèixer, per una banda, la tasca feta per l'escola durant tots aquests anys. Però també va fer un reconeixement a totes les persones que han fet possible la festa de celebració dels 75 anys. "El Pompeu ha estat un gran pilar de la docència de la nostra ciutat".

Per la seva banda, Lluïsa Nicolau també va felicitar l'aniversari de l'escola. "Sempre és especial un aniversari, però més quan celebrem 75 anys d'una escola que va ser el primer edifici que es va construir a la ciutat amb aquesta finalitat."

Xavier Subirà, director del centre, va voler incidir en els 75 anys dedicats a l'educació pública que ofereix l'escola. "Rebre una bona educació era l'objectiu que tenien els qui van crear l'escola. Ja el concepte d'edifici emblemàtic era un reconeixement a la importància de rebre una bona educació".

Després dels parlaments, es va descobrir un quadre commemoratiu, obra de Xavier Santamans, pare del centre.

Pompeu Fabra 4

 

 

 Seguidament, les autoritats i la directiva van ser els encarregats de plantar l'arbre del 75è aniversari, una olivera. Seguidament van fer una visita a les instal·lacions del centre, on van poder contemplar l'exposició fotogràfica commemorativa i el lipdub que han realitzat alumnes i professors del Pompeu Fabra.

Pompeu Fabra 3
Al vestíbul del centre es va instal·lar una càpsula del temps, que es va anar omplint d'objectes representatius del dia de la festa i la ciutat. La capsa es desarà i no es tornarà a obrir fins a la festa del centenari de l'escola. També es va anar creant el llibre de la festa, on els assistents podien escriure comentaris, records, desitjos... El llibre també es desarà a la càpsula del temps.

Trobareu més fotos de la festa aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00