Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2007

El 31 de maig es commemora el Dia mundial sense tabac

L'Ajuntament de VNG muntarà una carpa informativa a la plaça de la Vila

Amb motiu de la commemoració del Dia mundial sense tabac, la regidoria d'Afers Socials, Salut i Sanitat de VNG muntarà el dia 31 de maig una carpa a la plaça de la Vila per sensibilitzar la ciutadania sobre els perjudicis que provoca el tabaquisme, tant l'actiu com el passiu. 

La carpa estarà oberta al públic des de les 10 h fins a les 14 h i s'informarà a les escoles per si volen visitar-la amb els alumnes de 6è de primària. A la carpa s'instal·laran plafons amb informació sobre: els efectes del tabac sobre el fumador actiu; els efectes del tabac sobre el fumador passiu; el perfil del fumador; mètodes per deixar de fumar; i què passa quan es deixa de fumar. A més a més, hi haurà una 'Llibreta d'estalvi de salut' que mostra l'estalvi que suposa deixar de fumar; 'La caseta dels fums' on es mostra com el fum del tabac embruta la llar de les persones que fumen; i 'El maniquí que fuma' mostra com el fum de les cigarretes embruta les vies respiratòries del fumador. Durant tota l'estona que la carpa estigui oberta hi haurà la presència d'un metge amb experiència en deshabituació tabàquica que donarà consells sobre l'abordatge de la cessació. També es comptarà amb un aparell per mesurar el CO en alè, mètode indirecte per conèixer el consum de tabac i es repartiran tríptics i material divers amb informació sobre diferents aspectes del tabaquisme. 

L'acte compta amb la col·laboració de la junta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer. Des de fa 10 anys la regidoria d'Afers Socials, Salut i Sanitat ve oferint als IES i dins del PAE un taller de prevenció de tabaquisme 'Sense fums', això vol dir que en tot aquest temps hi ha passat al voltant de 6.000 alumnes. Enguany han passat 17 grups de 1r o 2n d'ESO, corresponents a 6 centres d'educació secundària. 

En aquest taller els alumnes reben informació sobre l'origen i la història del tabac, l'agricultura, la publicitat, la indústria, els efectes sobre la salut del fumador actiu i del passiu i sobre la llei que en regeix el seu consum, comerç i publicitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00