Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2011

El tast dels productes de la terra, protagonista de la nova fira enogastronòmica de VNG

Vinya & Tast

El certamen Vinya & Tast s'obre diumenge al públic general i dilluns i dimarts al professional

L'organització de la nova fira d'enologia i gastronomia de Vilanova i la Geltrú, Vinya & Tast, ha donat a conèixer l'horari d'activitats del certamen. Aquest diumenge, 23 de gener, la mostra ja obrirà les portes perquè en pugui gaudir el públic general. La resta de jornades de la fira, dilluns 24 i dimarts 25, són reservades al sector professional. Vinya & Tast té lloc a l'edifici Neàpolis. Tot i així, diversos restaurants de la ciutat faran de petites subseus durant les nits, amb la celebració de sopars temàtics.

Diumenge s'oferirà un programa de tastos de vins i productes alimentaris durant tota la jornada, des de les 10.30 fins les 19 h. El públic també podrà visitar l'espai d'exposició firal, on els rebran un total de 20 empreses i marques que volen apropar el seus productes i presentar-nos les novetats del 2011. El cost de l'entrada serà de 5 euros.

Dilluns s'iniciarà la fira per a professionals. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, inaugurarà a l'auditori de Neàpolis les jornades enogastronòmiques, a les 11 h. Durant el matí se celebraran ponències al voltant de la producció, amb la presència de Josep Maria Albet, premi Tastum a la innovació i gerent de les caves Albet i Noia, i de Roger Vallès, gerent del wine resort Can Bonastre, entre d'altres.

A la tarda es parlarà de comunicació, per via tradicional i virtual, aplicada al món enogastronòmic, amb la presència de Mariano Baños, professor de creativitat de la Universitat Abat Oliba, i Xavier Güell, de Cava & Twitts. D'altra banda, els representants de les empreses presents a la fira també podran gaudir dilluns de l'espai de degustació Terres i Aromes. S'hi programarà un horari d'activitats, com "Trilogia Merlot de Mas Comtal", un tast dels productes Giró Ribot, o bé un tast guiat de xarel·los de la DO Penedès, entre d'altres.

Dimarts les jornades professionals estaran dirigides al món de la distribució. Se celebrarà una taula rodona amb la presència de diferents professionals del món de la restauració i botigues especialitzades, amb l'objectiu d'extreure una radiografia de la relació entre els distribuïdors i els seus clients. En acabar, alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, clourà les jornades. Així mateix, fins a les 17 h encara es programaran activitats de degustació a l'espai Terres i Aromes.

Pel que fa a les activitats paral·leles nocturnes, obertes a tothom, aquest dissabte a les 21.30 h tindrà lloc el sopar inaugural de la fira, amb el patrocini de la DO Penedès i la Cadena Ser Penedès-Garraf, al restaurant La Fassina. Diumenge el restaurant Marejol oferirà un sopar de cuina marinera, mentre que dilluns es proposarà un sopar de tapes gastronòmiques al restaurant Genito. Dimarts el sopar de cloenda serà al restaurant Gas26. Després de cadascun d'aquests sopars de fira, el Viart lounge bar disposarà una àmplia mostra de cocteleria per donar un bon final a les nits gastronòmiques. Tots els sopars estan oberts al públic i es pot reservar taula trucant als mateixos restaurants.

Vinya & Tast és un esdeveniment de nova creació, que vol acollir professionals dels sectors alimentari, vinícola i turístic, des de productors a distribuïdors, minoristes i restauradors, entre d'altres, de tot Catalunya. L'organització és a càrrec de l'empresa As Comunicació i compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que cedeix l'espai i la infraestructura. També hi col·laboren l'Institut Català de la Vinya i el Vi, la DO Penedès, Garraf Televisió, la Ser Penedès-Garraf i el Consell Comarcal del Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00