Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/10/2007

Rèpliques en miniatura de grans pintures dels darrers segles s'exposen a VNG

Miniatura de 'La llibertat guiant el poble'  Miniatura de 'La llibertat guiant el poble'

Es tracta de l'obra de l'artista Àngel Castanyer, que es pot veure a la Casa Marquès de Castrofuerte a partir del 25 d'octubre

La Casa Marquès de Castrofuerte acull una exposició de miniatures que reprodueixen obres de grans mestres de la pintura des del s. XVI al XX. Es tracta d'un recull de l'obra del pintor valencià Àngel Castanyer Rausell, una cinquantena de peces entre les quals n'hi ha de tan cèlebres com "L'enterrament del comte d'Orgaz", "La llibertat guiant el poble" o el "Guernika". 

La mostra, titulada "Museu Imaginari", s'inaugura el dijous 25 d'octubre a les 19 h. Mitjançant la miniatura, Àngel Castanyer replica obres de pintors reconeguts dels darrers cinc segles, com Dürer, El Greco, Velázquez o Delacroix, fins a Picasso, E. Hopper o Miró. Per a la realització de les miniatures l'autor ha emprat la tècnica de la pintura a l'oli amb un suport ja sigui sobre tela o sobre taula i a una escala 1/12, mantenint una gran fidelitat vers l'original. "Museu Imaginari" és una exposició itinerant produïda per la Diputació de Barcelona i es podrà visitar a la Casa Marquès de Castrofuerte fins al divendres 16 de novembre. La miniatura és una pintura en format reduït que requereix un treball minuciós i delicat. 

Exemples d'aquest treball es troben en les civilitzacions antigues d'Egipte, Grècia i Roma. Però no és fins a l'Edat mitjana que arriba el seu esplendor. En un principi es coneixien amb aquest nom les rúbriques que acompanyaven els manuscrits, però es va anar estenent als petits dibuixos o figures que ornamentaven els llibres. Més endavant, ja al segle XVI, la miniatura va tenir molt bona acollida en el camp del retrat, molt utilitzat sobretot en les classes altes com a instrument per fer conèixer un rostre a distància. Posteriorment, amb el sorgiment de la fotografia es produeix la davallada d'aquesta art.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00