Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2010

Jornada festiva dedicada al pa, aquest dissabte al carrer de Sant Pere

   La festa del pa se celebra aquest dissabte La festa del pa se celebra aquest dissabte

JLa festa se celebra simultàniament a la Mostra d'Entitats de Cooperació i Solidaritat que es fa a la plaça de les Neus

El proper dissabte 16 d'octubre tindrà lloc la primer Festa de Pans del Món a la Vilanova Vella. El carrer de Sant Pere (entre el carrer del Comerç i l'església de Sant Antoni) acollirà de les 5 de la tarda a les 9 del vespre diverses activitats pedagògiques entorn a aquest producte artesanal.

Concretament, podrem trobar 6 espais temàtics. De les 17 a les 21h a L'espai de mostra i tast es podran conèixer i provar diferents varietats de pans del món, que el Gremi de Flequers del Garraf i de la Província de Barcelona aportaran conjuntament amb altres forners del barri. També, en col·laboració amb la Mostra d'Entitats de Cooperació i Solidaritat, que se celebra el mateix dia 16 a la plaça de les Neus, hi haurà un punt de venda de tiquets solidaris. La recaptació anirà destinada al Banc d'aliments de Càrites, i es donarà un petit obsequi a les persones que participin en aquesta recollida d'aliments. De forma permanent, hi haurà una exposició sobre els beneficis del pa de forner, així com la projecció d'un vídeo sobre l'elaboració artesanal del pa.

Al llarg de la tarda també s'hi desenvoluparan activitats per als més petits. De 17 a 20 h els infants de 4 a 10 anys podran participar en el taller Forners per un dia, on aprendran a fer pa de manera artesanal. En aquest mateix horari també es portarà a terme el joc Endevina els jeroglífics del Pa, una gimcana on caldrà encertar 20 conceptes que comencen amb la paraula pa. A les 20 h es farà un concurs i s'entregarà un premi al guanyador de la gimcana. Abans, però, a les 18 h hi haurà un berenar popular de pa amb xocolata de comerç just.

Una altra de les activitats que es desenvoluparan serà un taller de maridatge de pa amb cervesa en el qual es tastaran tres tipus de pans diferents amb tres tipus de cerveses artesanals catalanes. Es realitzaran 4 grups a les 18.30, a les 19, a les 19.30 i a les 20h. Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia abans del 15 d'octubre a l'oficina del Nucli Antic, al telèfon 93 814 00 00 (ext. 2251) o bé el dia 16 de 17.30 a 18.00 h al mateix carrer de Sant Pere.

Aquesta acció s'emmarca dins de les actuacions del PINA que s'estan portant a terme amb l'objectiu de dinamitzar i promocionar social i comercialment el Nucli Antic. La voluntat és atraure visitants al barri, tant de la ciutat com de la comarca, ampliar l'eix comercial de la rambla-carrer dels Caputxins i el carrer de Sant Gregori, i donar a conèixer el Nucli Antic a noves activitats econòmiques. L'existència d'agents actius entorn el sector del pa, la idoneïtat del tramat urbà, i la poca oferta de fires d'aquestes característiques arreu de Catalunya han afavorit aquesta aposta de futur d'una fira de pans del món a la Vilanova Vella.

L'actuació, que es desenvolupa conjuntament amb el Gremi de Flequers de la província de Barcelona i del Garraf, està cofinançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya a través del programa "Treball als barris". Al mateix temps, cal esmentar la participació de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, així com, la col·laboració de les regidories de Medi Ambient, Salut i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00