Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/11/2007

La Fira de Novembre 2007 es tanca amb balanç positiu de participació i visitants

  La Fira ha estat un èxit tant de participació com de visitants La Fira ha estat un èxit tant de participació com de visitants

Tot i els bons resultats, s'estudiarà com millorar-ne la dinamització

El regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, fa una qualificació molt positiva de l'edició 2007 de la Fira de Novembre, celebrada el cap de setmana passat. La difusió i promoció que s'ha fet del certamen arreu del país i les bones condicions meteorològiques han afavorit que la xifra de visitants hagi estat superior a d'altres anys, segons el regidor. 

Pel que fa als diversos espais de la Fira, des de la Regidoria de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat es destaca la satisfacció que ha tingut entre els paradistes del Mercat municipal del Centre el canvi d'ubicació dels 50 estands de venda directa, que enguany s'han situat més pròxims a la rambla de Salvador Samà. També han tingut una bona acollida les 22 actuacions programades a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart i a la plaça de la Vila, tot i que ja s'està estudiant com optimitzar la visibilitat del públic. Pel que fa al primer emplaçament, de cara a properes edicions es canviarà la posició de l'escenari, situant-lo més centrat a la plaça. Pel que fa a la plaça de la Vila, es buscarà com adaptar millor l'escenari a les característiques de l'espai. Pel que fa als estands de la plaça de la Vila, el regidor Tomàs Álvaro considera que "enguany s'ha rendibilitzat l'espai amb la incorporació dels restaurants, fet que ha atret més públic". 

Així mateix ha estat important el nombre de persones que han visitat l'estand de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que sota el títol "Noves imatges de Vilanova i la Geltrú" mostrava els espais que s'han generat a la ciutat en els darrers anys. La rambla Principal s'ha considerat un any més un emplaçament molt adequat, tant per part de l'organització com dels mateixos expositors. En aquest espai on tradicionalment s'acullen els estands d'automoció, entre d'altres, s'hi ha reduït enguany el nombre d'expositors, fet que ha facilitat la visita del públic. D'altra banda, el tram del carrer de Manuel Marquès on hi havia instal·lades una trentena de parades d'artesania necessitarà, segons Tomàs Álvaro, "un canvi a nivell d'espai, ja que en diferents moments i a causa de la gran afluència de visitants, va viure situacions de col·lapse". Les propostes paral·leles a la Fira que també han registrat volums importants de participants i de públic han estat la Trobada de Puntaires i les activitats organitzades per l'Associació dels Tres Tombs a la Masia d'en Frederic. 

Segons el regidor Tomàs Álvaro, "ambdues activitats han estat tot un èxit, com ho demostra les més de mil participants a la mostra de puntaires, diumenge al matí".Així mateix, ha destacat la implicació de diferents establiments comercials de la ciutat en l'organització d'activitats, com les desfilades de roba, que van atraure un nombrós públic. Pel que fa a les infraestructures, es valora positivament el ritme de treball en el muntatge i desmuntatge dels estands, tot i que de cara a futures edicions es cercarà la manera que sigui més àgil. Per al regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, un cop acabada l'edició 2007 de la Fira de Novembre, s'ha d'obrir un procés a través dels diferents actors implicats en l'organització del certamen. 

La voluntat és que continuï exposant-se en espai obert i intentar trobar aquells elements que ara no té i que han de servir per afavorir la seva dinamització. Segons Tomàs Álvaro, "la Fira de Novembre s'ha de desenvolupar al carrer, pensant no només en el seu esperit comercial sinó també pel seu caràcter lúdic i festiu".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00