Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2016

Neàpolis prepara la participació al MWC 2016 amb el repte de la internacionalització

L'Agència Pública d'Innovació vol cercar aliances amb d'altres agències internacionals per desenvolupar projectes al voltant del sector mòbil i TIC

La setmana vinent, de dilluns a dijous, se celebra el Mobile World Congress 2016 (MWC 2016) la fira mundial de la telefonia mòbil a Barcelona. Un any més l'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, ocuparà un espai a l'stand Catalonia de la Generalitat de Catalunya com a soci estratègic del govern català en l'àmbit de les noves tecnologies i la creació d'empreses de base tecnològica vinculades a sectors com la creativitat; la salut i l'esport; l'e-commerce; l'smart city i la telefonia mòbil.

Amb el repte de la internacionalització com a vincle a l'hora de cercar noves línies estratègiques de treball col·laboratiu, el Govern municipal, representat per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens, mantindrà durant els dies del MWC 2016 reunions i trobades amb empreses, representants d'institucions tencològiques, universitàries i/o governamentals per tal de fer possible el desenvolupament de projectes conjunts en aquests àmbits. Segons ha explicat la regidora d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, "la participació de Neàpolis, juntament amb el govern de la Generalitat, en el congrés mundial de la telefonia mòbil, ens permet com a ciutat contactar i iniciar un treball conjunt amb d'altres centres internacionals que com Neàpolis volen desenvolupar projectes de base tecnològica". La internacionalització, ha afirmat la regidora Ariadna Llorens "és hores d'ara un dels principals objectius que es hem marcat com a Agència Pública d'Innovació i que ens aportarà a mig i llarg termini noves oportunitats de treball en xarxa amb altres entitats i ciutats com Neàpolis-VNG en àmbits i sectors vinculats al e-health; l'e-commerce; la creativitat o les smart cities, entre d'altres".

La setmana MWC s'iniciarà dilluns vinent 22 de febrer amb la trobada institucional amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, a la qual hi assistirà la regidora d'Innovació, Ariadna Llorens i el director-gerent de Nèapolis, Joan Carles Lluch. Aquesta trobada permet a les empreses i institucions catalanes presents al congrés mundial intercanviar experiències i possibles aliances per treballar conjuntament en l'àmbit tecnològic.

A més, coincidint amb el MWC també se celebra la trobada internacional per a emprenedors del sector mòbil 4YFN (Four Years From Now) al recinte firal de la plaça d'Espanya. En aquesta trobada està previst que hi assisteixen coworkers del Cowork tecnològic de Neàpolis per participar de les diferents activitats que s'hi duen a terme (workshops, dinàmiques per connectar oportunitats i necessitats i espai per donar a conèixer les noves start-ups).

El MWC2016 en xifres
El congrés mundial de la telefonia mòbil se celebra enguany per onzena vegada a Catalunya i Vilanova i la Geltrú hi participa per sisè any consecutiu com a soci estratègic de la Generalitat. El MWC acull més de 2000 expositors i més de 95.000 professionals del sector tecnològic.

Des de l'anterior Mandat Corporatiu la capital del Garraf s'ha situat estratègicament com a ciutat capdavantera en les polítiques d'impuls i promoció de l'emprenedoria de base tecnològica. El cowork tecnològic de Neàpolis, la creació del mapa de l'emprenedoria a la ciutat o la posada en marxa en aquest primer trimestre de 2016 del nou viver d'empreses CreaTIC són exemple de les iniciatives a favor de la creació de nous llocs de treball de qualitat vinculats a la tecnologia i molt especialment al sector mòbil.

Segons dades del Govern de la Generalitat, actualment el sector TIC a Catalunya ocupa més de 84.600 treballadors en àmbits com la indústria (fabricació de components, equips, ordinadors, etc) i en l'àmbit dels serveis (edició de programes, telecomunicacions, processament de dades, etc). En aquest sentit, el sector TIC és actualment un dels sectors més dinàmics i de creixement de l'encomia catalana i el sector que compta amb més bones perspectives econòmiques i socials, esdevenint un motor de creixement que genera riquesa i ocupació de qualitat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00