Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/12/2008

El bus urbà de VNG estrena la T-Jove i la T-Activa el 2009

La T-Jove i la T-Activa s'estrenen l'1 de gener La T-Jove i la T-Activa s'estrenen l'1 de gener

Els nous títols i l'abonament de 10 viatges permetran canviar de línia sense necessitat de tornar a validar el bitllet

El servei de bus urbà de Vilanova i la Geltrú incorporarà el 2009 dos títols nous de transport que afavoriran els joves, la gent gran i les persones amb minusvalidesa. Es tracta de les targetes T-Jove, que conté 10 desplaçaments integrats per a usuaris fins a 25 anys, i T-Activa, de 10 desplaçaments per a persones a partir de 65 anys i/o amb 65% de minusvalidesa. Totes dues funcionaran ja a partir de l'1 de gener.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, ha explicat que la creació d'aquests dos títols respon a la voluntat de fer més accessible el bus urbà abaratint-ne les tarifes. En el cas de la T-Jove, que costarà 4,40 euros, es redueix un 35% el preu de l'abonament de 10 desplaçaments. Aquesta mesura pretén animar la gent jove a fer servir el bus urbà i a la vegada disminuir els costos a les persones que viatgen amb infants. Per altra banda, la T-Activa, que es vendrà a 3,40 euros, suposa un descompte del 50%. Aquest nou títol substituirà la T-Verda i es podrà adquirir únicament presentant el Carnet municipal de pensionista o la Targeta Activa, que expedirà properament l'Ajuntament de la ciutat.

Un dels principals avantatges d'aquests nous títols de transport, així com de l'abonament convencional de 10 viatges T-10, serà la possibilitat de fer transbordament durant una hora i quart des del moment en què s'han validat. Xavier Carbonell ha remarcat la importància d'aquesta “integració de l'ús dins del transport urbà, que facilitarà el desplaçament de les persones que necessiten canviar de línia per fer el seu trajecte”. A banda, per viatjar amb el bus urbà continuen sent vàlids tota la gamma de títols integrats de l'Autoritat de Transport Metropolità.

El 2009 el títol T-10 costarà 6,75 euros i el títol senzill, 1,10 euros. Els títols adquirits l'any 2008 serveixen fins al 28 de febrer de 2009. Els autobusos urbans de Vilanova i la Geltrú són gestionats per l'empresa Transports Ciutat Comtal.


Parades fora de servei

D'altra banda, les parades 37 i 38 de la línia 2 del bus urbà estaran afectades per unes obres al carrer de la Fuensanta els dies 7 i 8 de gener. La parada 37, de la plaça del Sol, es farà a la vista a l'avinguda de Vilafranca amb el carrer de la Fuensanta. La parada 38, entre els carrers de València i del Saragossa, quedarà anul·lada. Aquesta situació es donarà entre les 8 del matí del dimecres 7 de gener i les 10 del matí del dijous 8 de gener.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00