Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2010

Comença a funcionar el nou Servei de Neteja de Pintades

    Els nous vehicles incorporen la nova imatge del servei     Els nous vehicles incorporen la nova imatge del servei

Els tres equips de neteja de pintades i els nous vehicles per la neteja viària comencen a treballar demà

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Serveis Viaris ha presentat el nou Servei de Neteja de pintades que començarà a treballar a partir d'aquest dijous, 22 d'abril, i els nous vehicles per a la neteja viària.

Aquest matí, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, la primera i el segon tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez i Tomàs Álvaro, respectivament, el Regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, tècnics municipals i representants de l'empresa concessionària del servei, s'han acostat fins a la plaça de Soler i Carbonell per tal de veure part de la nova imatge del servei integral de neteja, visible ja en els uniformes dels treballadors, i alguns dels nous vehicles adquirits per a realitzar les diferents accions de neteja.

Presentació neteja de pintades i neteja viària 2

Els vehicles ja incorporen la nova imatge del servei que consisteix en una cara somrient i la paraula "gràcies". Segons ha explicat el Regidor de Serveis Viaris, "aquesta imatge, que serà visible i integrada en tots els elements que conformen el servei, fuig de l'eslògan punitiu i prohibitiu, i dona les gràcies de manera general a totes les persones que amb la seva col·laboració ajuden a mantenir neta la ciutat"

L'objectiu de la posada en marxa d'aquest servei és la neteja de les pintades i la retirada de cartells i adhesius que es trobin a les façanes dels edificis, tant públiques com privades, i al mobiliari urbà (bancs, papereres, fanals, senyals de trànsit, contenidors i jocs infantils)

Els tractaments que s'utilitzaran per fer la neteja i retirar cartells i adhesius, dependrà principalment de superfície i del tipus de pintada.

- neteja per projecció d'aigua
- neteja per pressió i temperatura de l'aigua elevada
- neteja per projecció d'aigua i sorra
- neteja per projecció d'aigua calenta sobre tractament anti grafits
- aplicació de pintura sobre la pintada que es vol eliminar
- aplicació de tractament anti grafits

Presentació neteja de pintades i neteja viària 3

El Servei de Neteja de pintades anirà a càrrec de tres equips, formats per dos operaris més un vehicle de neteja, que treballaran en torns de matí i tarda, de dilluns a dissabte.

Durant la temporada d'estiu el servei s'incrementarà amb un quart equip, també de dos operaris, que treballarà el cap de setmana, principalment a la façana marítima de la ciutat.

La posada en marxa d'aquest nou servei és fruit del contracte signat, a principis d'any, per part de l'Ajuntament de VNG i SUFI S.A., empresa guanyadora del concurs de la nova gestió integrada del servei públic de neteja viària i recollida de residus al municipi, vigent des de l'1 de març d'aquest any.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, s'ha mostrat molt satisfet per la posada en marxa del servei integral de neteja, el qual "ha de contribuir a millorar la imatge d'una ciutat com Vilanova, i alhora millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans". Joan Ignasi Elena ha dit també que, "en un parell de mesos, tots els serveis que conformen la nova gestió integral de la neteja estaran en funcionament."

Presentació neteja de pintades i neteja viària 2

Un d'aquests serveis, del que ja se'n beneficien els ciutadans de Vilanova i la Geltrú, és en l'horari de la Deixalleria Municipal, que ha ampliat l'atenció al públic des de l'1 de març d'enguany. El centre, que no tanca al migdia, està obert de vuit del matí a vuit del vespre, ininterrompudament. Pel que fa als diumenges i festius, la Deixalleria obre de deu del matí a dues del migdia.

Ben aviat també es faran visibles a la ciutat la imatge dels nous camions i contenidors de recollida d'escombraries. 1.900 contenidors, dels quals 1.700 seran de recollida lateral i 200 de recollida posterior, adaptats a les zones de la ciutat on no és possible la recollida lateral.

I amb l'inici de la temporada estival, millorarà el servei de neteja de platges que passarà, principalment, per un increment del personal i dels dispositius de neteja manuals i mecànics. 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00