Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/11/2010

Demà se celebra el Dia Internacional de la No Violència contra les dones

Heinrich Geldschälfger va ser l'encarregat de llegir el manifest l'any passat    Heinrich Geldschälfger va ser l'encarregat de llegir el manifest l'any passat

L'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG ha programat la lectura d'un manifest, una plantada d'espelmes i una jornada formativa

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Espai d'Equitat, ha organitzat un seguit d'actes per commemorar, dijous, el Dia Internacional de la No Violència contra les dones.

Un dels actes destacats serà la lectura, a les 12 hores a la plaça de la Vila, del Manifest contra la violència vers les dones. Antoni Almagro, agent de la Policia Local de VNG, serà l'encarregat de la lectura del text. L'acte conclourà amb dos minuts de silenci com a mostra del rebuig contra la violència i en memòria de les víctimes.

Durant tot el matí, la biblioteca municipal Joan Oliva i Milà serà l'escenari, de les 9.30 a les 14.30 hores, de la Jornada formativa en commemoració del Dia Internacional de la No Violència vers les dones, en la qual es duran a terme dues conferències.

La primera xerrada serà 'Els nens i les nenes que pateixen la violència de gènere en la parella', de les 9.40 a 11.30 hores, a càrrec de Raúl Lizana, terapeuta especialitzat i supervisor d'equips que treballen en la intervenció en violència de gènere a la parella. Lizana tractarà temàtiques com les conseqüències d'aquesta violència en els nens i nenes o la seva influència sobre la dona en la seva funció com a mare, entre d'altres.

La segona conferència, 'La violència en la parella jove: alternatives en la prevenció i intervenció', anirà a càrrec de Núria Ribé, psicòloga clínica, psicoterapeuta familiar i de parella i psicòloga dels Serveis Social Bàsics de l'Ajuntament de VNG. La xerrada, que es durà a terme de les 12.15 a 14.15 hores, es centrarà en la violència en les relacions afectives en parelles joves i en la manera de com eradicar-la.

Els interessat en acudir a la jornada han de confirmar la seva assistència enviant un correu electrònic a l'adreça equitat@vilanova.cat.

A la tarda està prevista la Plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista, a les 19 hores a la cruïlla entre la rambla Principal i l'avinguda de Francesc Macià. L'acte, que està organitzat per l'Associació de Dones la Frontissa i l'Espai d'Equitat, es tancarà amb una interpretació poètica, a les 19.30 hores, a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Actes complementaris
L'Espai d'Equitat ha organitzat també un seguit d'actes durant els dies posteriors al Dia Internacional de la No Violència contra les dones per seguir sensibilitzant a la societat. En aquest sentit, el proper dilluns 29 de novembre se celebrarà, a les 18 hores a la Sala Noble de la Casa Olivella, la conferència 'Estratègies de sensibilització i compromís social amb la dona', organitzada per Venca, Fundación Mujeres i l'Espai d'Equitat.

La següent activitat programada serà la inauguració, el proper dimarts 30 de novembre, de l'exposició 'Jo també vaig ser invisible', que pretén fer difusió de la problemàtica que pateixen els infants víctimes de violència de gènere en l'àmbit familiar. Aquesta mostra es podrà visitar al vestíbul de la Sala Noble de la Casa Olivella, del 30 de novembre al 2 de desembre, i a la biblioteca Joan Oliva i Milà, del 3 al 10 de setembre.

Un altre acte complementari serà el lliurament del Premi Carta a qui maltracta, que tindrà lloc el proper 2 de desembre a les 19 hores a la Sala Noble de la Casa Olivella. La convocatòria d'aquest premi s'adreça als i les joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu que presentin una carta original i inèdita on el contingut sigui un missatge enviat a una persona maltractadora. Aquesta activitat està organitzada per l'Espai d'Equitat i l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa, Llorens i Ma'at.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00