Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/09/2011

Comença el nou curs escolar a Vilanova i la Geltrú amb total normalitat

   L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació amb els nens i nenes de 3r de l'escola Pasífae  L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació amb els nens i nenes de 3r de l'escola Pasífae

La lluita per combatre l'absentisme escolar i la creació d'una Unitat d'Escolarització Compartida, són els principals reptes del govern municipal.

Aquest matí, un total de 9.202 infants i joves han tornat a omplir les aules de la ciutat. Del total de l'alumnat del nou curs 2011-2012, 1.514 són nous alumnes matriculats al segon cicle d'educació infantil, primària i secundària. Per cicles la distribució és de 953 nous alumnes per al segon cicle d'Educació Infantil i primària, concretament per al curs de P3 s'han registrat un total de 754 matriculacions i 561 per a Educació Secundària, de les quals 495 corresponen a primer d'ESO.

L'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, acompanyada de la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Ariadna Llorens, han visitat les instal·lacions de l'escola Pasífae, i les de la llar d'infants l'Escateret. En aquesta visita, que ja ve sent habitual a l'inici del curs, l'alcaldessa i la regidora han visitat les diferents aules dels centres que des d'aquest matí ja tornaven a ser plenes de nens i nenes. 
Curs escolar - L'Escateret Llar d'Infants l'Escateret (aquest matí)

El curs 2011-2012 ha sofert noves modificacions en el seu calendari. Les més significatives han estat la desaparició de la sisena hora per a l'alumnat del segon cicle d'educació infantil i primària de l'escola pública, i la desaparició de la Setmana Blanca. A més, i en el cas de Vilanova, l'inici del curs estarà marcat per diversos objectius, entre els quals destaca la lluita contra l'absentisme escolar. Un fet que es produeix més del que seria desitjable, principalment entre l'alumnat de secundària. Sobre aquest propòsit, l'alcaldessa de la ha volgut remarcar la voluntat i el compromís del govern municipal per garantir el funcionament dels centres durant tot el curs, així com la lluita contra l'absentisme escolar. "Un dels nostres compromisos, com a govern municipal, es aconseguir que l'alumnat d'educació secundària obligatòria finalitzi els seus estudis, i reduir al mínim l'absentisme escolar en aquesta etapa".

En aquest sentit, la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Ariadna Llorens ha destacat la importància que dona el govern a la formació com a eina de futur i d'inserció del mercat laboral. "Reduir al màxim el nombre d'alumnes que queden fora del sistema educatiu és una de les nostres prioritats. Per això implantarem el Pla d'Absentisme Laboral, assolirem una Unitat d'Escolarització Compartida, per alumnes que queden fora del sistema educatiu, i aproparem la Formació Professional a les sortides laborals".

Aquest pla neix de la voluntat de l'Ajuntament de VNG, de fomentar el dret a l'educació dels escolars i de contribuir a la reconducció dels casos d'absentisme i abandonament escolar. Mitjançant la creació i posada en marxa de mecanismes de sensibilització o informació es pretén actuar i minimitzar els casos d'absentisme i conseqüentment d'abandonament prematur dels estudis per part dels infants i joves.

Pel que fa a la Unitat d'Escolarització Compartida el seu principal objectiu és aconseguir que els infants i joves que queden fora del sistema educatiu, per motius de conducta, puguin continuar amb la formació reglada. Són unitats especialitzades en l'atenció a joves amb risc de marginació, amb trets d'inadaptació social, amb conductes agressives, etc.

Altres novetats del curs que avui ha començat és la implantació del sistema de zonificació escolar, que en el cas de Vilanova i la Geltrú determina com a àrea de proximitat una zona on s'hi inclouen cinc centres educatius públics i dos concertats.

Durant els mesos d'estiu l'Ajuntament de VNG ha aprofitat el tancament de les escoles per dur a terme diverses obres de millora i condicionament dels centres educatius públics. La Regidoria d'Educació, malgrat no disposar de cap partida assignada per a aquest objectiu en el pressupost d'enguany, ha fet un esforç important per donar resposta a les demandes dels centres educatius mitjançant la formula dels plans d'ocupació. El cost d'aquestes obres de millora, si es comptabilitza la subvenció que la Generalitat destina als plans d'ocupació i la despesa realitzada per l'Ajuntament en material d'obra hagués suposat una despesa al voltant dels 50.000 euros.

Consulteu el dossier de premsa sencer sobre l'inici del curs escolar 2011-2012  

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00