Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2012

Vilanova acollirà l'acte inicial de celebració del 25è aniversari del Parc natural del Garraf

A banda de les jornades teòriques hi haurà actes festius de celebració  A banda de les jornades teòriques hi haurà actes festius de celebració

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer serà la seu de la jornada "El Parc del Garraf, un instrument al servei de la societat i la cultura"

El 1986 es va aprovar el Pla especial de protecció del Parc del Garraf. Aquest espai va gaudir d'una notable ampliació del seu àmbit el 2002, fins arribar a les 12.374 hectàrees actuals, de manera que connecta amb els parcs d'Olèrdola i el Foix. Enguany se celebra el 25è aniversari d'aquella primera aprovació. És per això que s'han organitzat dues jornades tècniques i festives obertes a tothom, sota el lema "25 anys del Parc del Garraf. Balanç i expectatives de gestió (1987-2012)".

La primera jornada es farà el dissabte 1 de desembre a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de VNG, i se centrarà ens els aspectes socioeconòmics i culturals del parc.

L'assistència és lliure i gratuïta, però cal inscriure's prèviament a l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, a través del correu electrònic s.parcsn.jornades@diba.cat.

La jornada "El Parc del Garraf, un instrument al servei de la societat i la cultura", comptarà amb Joan Puigdollers, Diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; i amb Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental de l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals. Es presentarà la ponència "Els espais naturals protegits de la Mediterrània, un instrument al servei de la societat i la cultura", i es farà una taula rodona, amb la participació d'entitats socials i econòmiques com l'Associació de Viticultors del Garraf, empresaris del Parc a taula, l'Associació de Veïns del Parc del Garraf, el Centre Excursionista de Sitges, i el director del Parc del Garraf, Santi Llacuna.
La segona part de la jornada estarà moderada per Enric Garriga, cap del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, i comptarà amb la ponència "El Parc del Garraf vist des de l'Alguer", i amb una taula rodona amb representants d'entitats culturals i científiques, com la Fundació Catalana de l'Esplai, el Centre Experimental de les Arts Vallgrassa, l'Institut d'Estudis Penedesencs o l'Arxiu Històric de Sitges.

Podeu consultar el programa aquí

La segona jornada de celebració serà el dissabte 15 de desembre, al Parc Arqueològic Mines de Gavà, i se centrarà en la gestió i l'estratègia territorial.

L'organització d'aquestes jornades compta amb el suport dels Ajuntaments de VNG i Gavà, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, la Comissió Consultiva i el Consell Coordinador del Parc del Garraf, i l'Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Natural i Cultural de Gavà.

Més informació de totes les jornades que organitza la Diputació de Barcelona a www.diba.cat/parcsn/jornades

Actes festius

A banda de les jornades, la celebració del 25è aniversari també inclou actes festius: el mateix dissabte 1 de desembre, de 10 a 14h i de 17 a 20h hi haurà presència del Parc del Garraf a la Fira de Comerços del nucli antic, Troba't, on els establiments comercials de barri mostraran els productes i serveis que ofereixen a la plaça Llarga i al carrer de Sant Pere.
Dissabte 1 i diumenge 2 de desembre, de 9 a 21h, a Canyelles, se celebra el Mercat del Parc a taula, dins els actes de la Fira de Santa Llúcia, al nucli antic del
poble.
I diumenge, dia 2, la població de Begues acollirà la inauguració de l'exposició de Clara Sullà, i un tast de vins a Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts. També es farà un recital de poesia dins del cicle Poesia als parcs, al veïnat de la Rectoria.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00