Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2011

S'inaugura l'exposició 'El nostre Carnaval. Tema de col·leccionisme'

 Xavier Capdet, Josep Ferrer, Mila Arcarons i Xavier Pol     Xavier Capdet, Josep Ferrer, Mila Arcarons i Xavier Pol

La mostra, que està organitzada per la Penya Filatèlica, recull material històric molt divers sobre el Carnaval vilanoví. La societat compleix enguany el seu 60è aniversari

La Penya Filatèlica de VNG va 'El nostre Carnaval. Tema de col·leccionisme'. La mostra està formada per material molt divers cedit per diversos socis i per l'Arxiu Comarcal, des de cartells, programes i sermons fins a material gràfic, que donen a conèixer la història del Carnaval des de mitjans dels anys 50 del segle passat fins a dia d'avui. 

El president de l'entitat, Josep Ferrer Serra, va remarcar que "el Carnaval és una temàtica molt important dins del col·leccionisme", i va explicar que l'exposició pretén convertir-se en una font documental important de la història de la festa i de la ciutat en general. 

exposició carnaval
La inauguració va comptar també amb la presència de Mila Arcarons, regidora de Comunicació i Premsa, que va destacar la vinculació tant especial que existeix entre les entitats de la ciutat i el Carnaval i va remarca que iniciatives com aquesta exposició "sumen a favor de la cultura de la ciutat i també a la del país". Xavier Pol, president de la Federació d'Associacions pel Carnaval, va ser un altre dels convidats a la inauguració i va destacar que tot aquest material "mostra l'evolució de la festa i de la societat". 

A banda de l'organització d'aquesta exposició, que es podrà visitar fins el 2 de març a la seu de l'entitat, la Penya Filatèlica commemora enguany el 60è aniversari de la seva fundació amb la voluntat de tornar a ser un referent del Carnaval vilanoví. En aquest sentit, un grup de nous socis joves s'han involucrat en organitzar una sèrie d'actes vinculats al Carnaval, de manera que la societat tindrà una presència activa en l'edició d'enguany. .
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00