Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/11/2007

Finalitza la reurbanització de la plaça de les Casernes

 el regidor de Projectes visiten les obres de la plaça de les Casernes   L'alcalde de VNG i el regidor de Projectes visiten les obres de la plaça de les Casernes

A principis de desembre acabarà aquesta actuació que ha suposat una inversió d'1,3 milions d'euros.

La reurbanització de la plaça de les Casernes estarà finalitzada a principis del mes vinent i s'obrirà a la ciutadania durant la segona quinzena de desembre. L'actuació d'urbanització i millora d'aquest espai situat entre els carrers d'Olesa de Bonesvalls, de Casernes i de la Pastera, es va iniciar a finals de maig d'aquest any. 

L'obra ha tingut una durada aproximada de sis mesos i ha suposat la millora, no només de la plaça, sinó també l'adequació parcial de les canalitzacions de serveis, de l'aigua, enllumenat públic, xarxa de clavegueram i embornals i l'ampliació de voreres dels carrers que envolten la plaça amb la integració d'arbrat. A més s'han asfaltat novament aquests carrers amb asfalt reductor del soroll per reduir l'impacte acústic del pas de vehicles. 

Aquest matí l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller i tècnics municipals responsables d'aquest projecte han visitat les obres de la plaça de les Casernes, en l'última fase d'execució. L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena ha volgut agrair en primer lloc "la paciència dels veïns sobretot per la complexitat de l'obra, primer la construcció de l'aparcament i després la urbanització de la plaça". Joan Ignasi Elena però ha manifestat que "confio que la plaça i l'aparcament seran del seu grat i la podran gaudir plenament". A banda l'alcalde de VNG també s'ha mostrat satisfet per l'entrada en funcionament d'aquest nou espai urbà que "ha de trabar el conjunt de la ciutat". 

Joan Ignasi Elena ha anunciat que la plaça s'obrirà al públic el 15 o 16 de desembre. Quant a plantació d'arbrat a la zona d'actuació, en total s'han plantat uns 120 arbres, 40 als carrers i 80 a la plaça, d'una desena d'espècies diferents. També s'hi han plantat 15 tipus d'arbustos i tapissants, distribuïts segons les seves característiques de floració, olor i mida. El cost de l'obra ha estat de 1.297.102,09 d'euros i la superfície total d'actuació ha estat de 7.680 metres. Aquest nou espai comptarà amb zona de jocs infantils, zones de repòs i d'ombra amb mobiliari urbà i un gran espai per a la celebració d'actes públics i de la ciutadania. A la cruïlla entre el carrer de la Pastera i el carrer de les Casernes s'instal·larà una escultura de l'artista basc Juanjo Novella. Aquest escultor fou el guanyador del concurs organitzat amb aquest motiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00