Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2008

La Xatonada Popular de VNG esgota les 2.800 racions

    Pere Tapias i el nou Xatonaire d'Honor, Dafnís Balduz     Pere Tapias i el nou Xatonaire d'Honor, Dafnís Balduz

La celebració de la festa a la plaça de la Mediterrània ha obtingut bon resultat i també rep una valoració positiva el Mercat del Xató

La XXIV Xatonada Popular de Vilanova i la Geltrú es va celebrar ahir diumenge amb una gran assistència de públic. El canvi d'emplaçament respecte de les darreres edicions no ha alterat l'interès dels visitants a aquesta festa, la qual cosa es valora molt positivament per part de l'organització. Es van vendre les 2.800 racions de xató ofertes i la zona de venda de productes autòctons va obtenir molt bona acollida. Els guanyadors del XII Concurs Nacional de Xató van ser dos vilanovins i una vendrellenca.

La plaça de la Mediterrània de Vilanova i la Geltrú es va omplir de gom a gom ahir diumenge al matí amb la celebració de la Xatonada Popular i el Concurs Nacional de Xató. L'estrena d'aquest espai per a l'esdeveniment ha resultat, doncs, positiva, tal com ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. Amb tot, ha afegit el regidor, cal recollir encara la valoració de la comissió ciutadana que ha participat en l'organització de la Xatonada, així com dels venedors de verdures autòctones i productors de vi, que hi van tenir parades.

Justament sobre el Mercat del Xató, on es podien adquirir productes autòctons de Vilanova i els ingredients per elaborar el plat, Tomàs Álvaro n'ha ressaltat la iniciativa, ja que el recinte va estar tot el matí ple de públic. D'altra banda, es van exhaurir les 2.800 racions posades a la venda. Per a Tomàs Álvaro, l'objectiu de promoure el xató ja està assolit i ara s'està aconseguint "que la Xatonada esdevingui una festa ciutadana, lúdica i gastronòmica".

El Concurs Nacional de Xató va comptar amb 17 participants, la major part d'ells vilanovins. Els guanyadors van ser Olga Artigas Guasch i Xavier Santamans Suárez, de Vilanova i la Geltrú, i Charo Machuca Bonilla, del Vendrell. Tots ells van ser nomenats Mestres Xatonaires, després de la investidura de l'actor local Dafnis Balduz com a Xatonaire d'Honor.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00