Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/03/2010

Participants del programa 'Acollida Familiar a les Escoles' visiten el Museu Balaguer

    En aquesta ocasió van conèixer el Museu Víctor Balaguer En aquesta ocasió van conèixer el Museu Víctor Balaguer

Aquestes sortides tenen com a objectiu donar a conèixer als nouvinguts l'oferta i els serveis que els ofereix Vilanova i la Geltrú

Una quarantena de persones participants al programa Acollida Familiar a les Escoles han visitat aquest dijous la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. 

L'Acollida Familiar a les Escoles és una eina que pretén ajudar en el procés d'augmentar la qualitat de la convivència entre les persones nouvingudes i els residents a la ciutat, posant l'accés en la dinàmica del procés educatius dels seus fills i filles, amb la llengua catalana com a nexe comunicador, i en l'afavoriment de les relacions i del sentiment de pertinença de la ciutat.

Fruit de la col·laboració entre les regidories de Convivència, Educació, i de diverses escoles i les seves AMPES, s'han creat aquests espais de trobada setmanals, facilitadors d'aquesta cohesió social. (L'Arjau, L'Aragai, La Pau, Canigó, La Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi)

Les sortides conjuntes volen servir per donar a conèixer, a la població nouvinguda, els diferents serveis i recursos que ofereix Vilanova i la Geltrú, formant part d'un projecte que es du a terme durant el curs escolar en els centres d'educació infantil i primària de la ciutat.

A més, constitueix una eina complementària al treball de les escoles, ja que busquen facilitar la incorporació de les persones acabades d'arribar a la comunitat educativa i a l'entorn ciutadà, més enllà del marc escolar.

Tot i que els objectius, el format i el contingut de les sessions és comú a totes les escoles, cadascun dels centres s'adapten a les necessitats i interessos de les persones que hi participen. De fet, l'èxit d'aquesta activitat ve donada per l'alta implicació de totes les parts, des d'un clima de respecte mutu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00