Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2011

Les fires com a motor econòmic de la ciutat, una prioritat del Govern municipal

Neus Lloveras i Gerard Figueras Neus Lloveras i Gerard Figueras

Els dies 19 i 20 de juliol se celebraran unes jornades de treball per debatre el model de fira que cal potenciar a Vilanova i la Geltrú

Promoure i reformular les fires existents a VNG és un dels objectius que s'ha marcat el Govern municipal per potenciar l'activitat econòmica. Així ho ha expressat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. "Volem que hi hagi activitat durant tot l'any, i també volem introduir canvis en el plantejament de la Fira de Novembre. Parlem de treballar en un projecte global de fires, un tema molt important per a aquest Govern". És per això que la setmana vinent s'han preparat unes jornades de treball des de la Regidoria de Promoció Econòmica per tractar les possibles reestructuracions d'aquest tipus d'esdeveniment.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, ha explicat que "la nostra voluntat és que les fires esdevinguin el motor econòmic de Vilanova i la Geltrú, un aparador de la ciutat per als visitants i promotors". Gerard Figueras ha explicat que els objectius que s'ha marcat el Govern són donar context a tota l'oferta de fires que hi ha a la ciutat i plantejar una coherència en el calendari anual, detectar-ne els buits i establir una programació per a tot l'any, començant ja al 2012. "Parlem de fires el mes de juliol amb voluntat de previsió, fent una aproximació global al que han de ser les fires i els mercats de la ciutat".

El regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa també ha fet referència a la fira Attic. "Enguany no s'ha pogut fer per manca de temps. Aquesta fira també tindrà un procés de renovació de cara a l'any vinent i se'n faran unes jornades de reflexió".

En aquest moment, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha publicat ja les bases del concurs per adjudicar la contractació de la gestió i execució de la Fira de Novembre 2011. El termini per a què les empreses interessades presentin les seves propostes finalitzarà el proper dia 3 d'agost. Serà el dimarts 9 d'agost quan es farà l'obertura de pliques i la valoració de les propostes.

Paral·lelament a aquest procés, els dies 19 i 20 de juliol es promouran des de la Regidoria de Promoció Econòmica unes jornades de treball per tal d'analitzar la situació precedent i debatre sobre com es voldria que fos la fira de Vilanova i la Geltrú, tenint com a qüestions a considerar si cal reformular-la i en quins paràmetres. A aquestes jornades es convidarà a participar persones de diferents àmbits. Amb aquestes trobades es volen recollir visions complementàries i copsar les sensacions que tenen tant la gent dels sectors implicats com altres agents que en tenen una visió més externa

A banda de la Fira de Novembre, la ciutat disposa d'altres ofertes en qüestió de mercats i fires. En aquests sentit, la ciutat compta enguany amb els mercadets d'estiu. Aquests mercats tenen un caràcter temporal i s'ubiquen principalment a la zona més turística de la ciutat: al passeig del Carme,a la plaça de la Mediterrània i a la rambla de la Pau. Ofereixen a la ciutadania i als visitants i turistes productes de diferents tipologies com ara artesania, bijuteria, pintura, antiguitats, etc.

A Ribes Roges a partir del 15 de juliol i fins al 31 d'agost cada dia es pot trobar el mercadet del passeig, on s'ofereixen productes de bijuteria, complements i articles ètnics. Al mercadet de la plaça de la Mediterrània es pot trobar artesania d'autor d'elaboració pròpia els dissabtes i diumenges de juliol i agost.

A més a més, el tercer diumenge de cada mes se celebra la Fira de Brocanters, que s'instal·len al llarg del matí al voltant del monument a Francesc Macià (al final de la rambla de la Pau). Aquesta fira se celebra durant tot l'any, però és durant els mesos d'estiu que allarguen el seu horari d'exposició i venda fins al vespre.

També durant tot l'any hi ha la Fira de Pintors aficionats, el tercer diumenge de cada mes, a la rambla Principal, passada la carretera general (des de l'escola el Cim). Aquesta fira, però, fa vacances durant els mesos d'estiu

Altres fires marcades en el calendari anual de la ciutat són el Fora Estocs, amb dues edicions al febrer i a l'agost, i que organitza l'associació Tot Comerç, i la Fira del vehicle d'ocasió, al juny, i el Motoclàssic a l'octubre.

L'objectiu de l'Ajuntament de la ciutat és dibuixar un calendari que distribueixi aquest tipus de propostes al llarg de l'any.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00