Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/02/2008

Jordi Bertran dirigirà el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de VNG

     Jordi Bertran, és el nou director del FIMPT   Jordi Bertran, és el nou director del FIMPT

Enguany el FIMPT se celebrarà del 17 al 20 de juliol

Jordi Bertran serà el nou director del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, que enguany se celebrarà del 17 al 20 de juliol.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de VNG, després de valorar la important tasca realitzada pels dos anteriors directors del festival, han cregut oportú comptar amb una nova direcció que serveixi per aportar noves idees a un certamen plenament consolidat i reconegut.

Tot i els aires de canvi que arribaran amb la nova direcció, la voluntat de la Regidoria de Cultura és mantenir el FIMPT com un festival de música tradicional i internacional, que tingui present l'àmbit més proper i que aposti per una programació especialitzada. En el transcurs de la roda de premsa de presentació del nou director, Jordi Bertran va anunciar que es crearia un Consell Artístic Assessor i va qualificar el FIMPT com un festival de referència al país.

Jordi Beltran és llicenciat en Filologia Catalana. Gestor cultural per a l'administració pública a Tarragona des del 1985 en els àmbits d'espectacles, festes, cultura popular i associacionisme. Ha estat professor de l'Institut Municipal de Formació i Empresa de Reus, del Postgrau de gestió de la cultura popular a la Universitat Ramon Llull de Barcelona i del Postgrau de gestió cultural de la Universitat de Girona, mentre que actualment ho és del de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Així mateix ha estat director artístic de la Fira Mediterrània d'Espectacles d'Arrel tradicional de Manresa entre el 2001 i el 2005, amb una programació de 120 espectacles anuals. Prèviament havia estat membre de la seva Comissió artística entre el 1999 i el 2000.

També ha realitzat tasques de consultor en temes culturals per a diferents institucions, empreses i mitjans de comunicació, entre elles els Departaments de Cultura i de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Consell de Mallorca, les Diputacions de Barcelona i Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, els Consells Comarcals del Bages, el Pallars Jussà, el Tarragonès i el Vallès Oriental, els Ajuntaments de Badalona, Granollers, Jaén, L'Arboç del Penedès, La Pobla de Segur, Rubí, Tortosa i Valls, la Universitat de Barcelona, l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, Cesbal-Bayer Hermanos, Repsol YPF, Enciclopèdia Catalana, o Joventuts Musicals de Catalunya. Ha col·laborat en les revistes Geo, Descobrir Catalunya, Fiestacultura, Castells, Folc, i les emissores Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional d'Espanya, Ona Catalana i Tarragona Ràdio. És membre del Consell assessor de música del Teatre Kursaal de Manresa i del Consell editorial de la revista Castells, i coordinador del Consell pedagògic de la Festcat / Escola de la Festa (Llívia, 2007 i 2008).
Des del 1984 ha publicat nombrosos assaigs sobre la festa, la cultura popular i tradicional, i la gestió cultural, entre ells: Manual de Producció Tècnica (Generalitat, 2000), Festes de Catalunya (Lunwerg, 2001), Santa Tecla. Identitats tarragonines (Arola, 2004), Manual sobre el foc i la pirotècnia en les festes (Generalitat, 2006), i els capítols de Catalunya de la Guía de viatges Geoplaneta-Espasa (edicions 2000, 2001 i 2002). Ha intervingut en congressos i xerrades múltiples als Països Catalans, a la resta de l'Estat espanyol, Alemanya, França, Itàlia i Japó, i és membre de diverses entitats culturals, filològiques i de gestió cultural. Entre els seus articles més recents destaquen el capítol “La producció artística: creació plàstica, visual, escènica, musical, literària” a Cultura i municipi. Polítiques culturals municipals a Catalunya (Universitat Autònoma de Barcelona), i el seu article “La festa: la il•lusió del permanent des de la transformació contínua” a la revista Cultura, desembre de 2007.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00