Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2013

Vilanova i la Geltrú acull una nova edició de la Family Pride

La jornada es va celebrar aquest dissabte   La jornada es va celebrar aquest dissabte

Aquesta trobada reivindica la igualtat de drets entre totes les tipologies familiars que conviuen a la societat actual

Vilanova i la Geltrú ha estat l'escenari, aquest dissabte, de la segona edició de la Family Pride, una trobada que pretén reivindicar la igualtat de drets entre totes les tipologies familiars que conviuen a la societat actual.

Una quinzena de famílies homoparentals, amb els seus fills i filles, van participar de la trobada realitzant diverses activitats. La jornada es va iniciar dissabte al matí amb la projecció, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, del documental argentí "Familias por igual". Aquest film, declarat d'interès per la Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires i reconegut en diversos festivals cinematogràfics, retrata el procés sancionador de la Llei de Matrimoni Igualitari i l'efecte que va tenir a la vida quotidiana de milers d'argentins i argentines. 

documental Un instant de la projecció del documental 

La inauguració va comptar amb la presència i intervenció de Katy Pallàs, presidenta de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais; José Mellinas, president de l'Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes a Catalunya; i Esther Nolla, presidenta d'AMPGIL a nivell nacional.

L'acte va comptar també amb la presència de Francesc Xavier Sánchez, tercer tinent d'alcaldia i regidor de Convivència i Equitat, que va ressaltar la importància de la normalització de la llibertat sexual i les grans transformacions que aquesta unitat bàsica ha experimentat en els darrers anys. A més, Sáncez també va remarcar la necessitat de treballar per crear un entorn que recolzi aquestes famílies i permeti als seus integrants sentir-se persones realitzades. 

Tot i que durant els darrers anys la legislació ha avançat en un sentit positiu, encara queda molta feina per aconseguir la plena integració social, sobretot entre la joventut i l'adolescència, col·lectius que encara pateixen la discriminació del seu entorn. 

bandera Passejada reivindicativa

Un cop finalitzada la projecció de l'audiovisual, les famílies participants a la Family Pride van poder visitar el Museu Víctor Balaguer i dinar a la platja de Ribes Roges. Ja a la tarda, la jornada va finalitzar amb una concentració a la plaça del Mercat, una passejada reivindicativa i un sopar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00