Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2010

Alguns dels invents que seran al monogràfic sobre l'energia a Attic 2010

Vehicle Think City Vehicle Think City

La major part són aparells per a l'ús domèstic, amb la finalitat d'estalviar el consum d'energia

Aquests són alguns exemples del que es podrà veure en el monogràfic:

Resoldre el problema de l'stand-by

Tots els aparells electrònics i gairebé tots els electrodomèstics que es venen en el mercat des de fa anys porten incorporat un sistema de descans (stand-by) i alguns ni tan sols es poden apagar totalment (off-mode). A Attic 2010 es podrà veure un dispositiu que permet aturar totalment (100% off) els electrodomèstics sense requerir actuació de l'usuari. És barat i senzill de produir a escala mundial, el poden implantar fàcilment els usuaris, protegeix davant de pujades de tensió i allarga la vida dels aparells. 

L'ha creat l'empresa Good for you for the planet, mitjançant l'ajuda tecnològica de Cinergia, empresa de base tecnològica spin-off del centre CITCEA-UPC, emplaçada al districte 22@ de Barcelona, amb una activitat basada en el coneixement de l'enginyeria elèctrica, l'electrònica de potència i les TIC. 

Vehicle elèctric

D'altra banda, Attic 2010 exposarà el primer vehicle elèctric que es comercialitza a l'estat espanyol. El Think City, dissenyat a Noruega, es va començar a comercialitzar l'any 2008. L'empresa Suzuka Zero, amb seu a Badalona, és la representant a Catalunya d'aquest vehicle. A la fira dels invents es podrà veure la cinquena generació d'aquest vehicle de 3 m de longitud i un pes de 1.307 kg, incloses les bateries. El pes màxim desplaçable és de 280 kg que equival a unes dues persones. El motor elèctric de 30 kW (40,8 Cv) és asíncron i refrigerat per aigua, està alimentat per bateries de níquel-sodi i permet una velocitat màxima de 105 km/h i una autonomia màxima de 203 km, en circuit urbà.

Comptador instantani d'energia

L'aparell Efergy ajuda a conèixer millor el consum elèctric quotidià i comprovar l'estalvi energètic, econòmic i en emissions de CO2 que suposa la introducció de sistemes d'estalvi o l'adopció d'hàbits personals respectuosos amb el medi. Permet observar en temps real el consum elèctric de l'habitatge i fer-ne un seguiment més fàcil i intuïtiu que s'hi ho intentem a través del comptador convencional o les factures. Les variacions que es detecten en el consum es poden relacionar a l'instant amb els aparells elèctrics que tenim engegats. L'aparell Efergy és un sistema d'instal·lació senzilla dirigit a l'ús domèstic, que afavoreix la sensibilització i ajuda a ajustar l'ús de l'energia a la llar. 

El molí de vent 

Així mateix, l'empresa Nar portarà a Attic un miniaerogenerador eòlic. Es tracta d'un petit molí de vent que pot ser utilitzat per generar electricitat tant en zones aïllades com dins del teixit urbà. 

Ve de la notícia: La sostenibilitat energètica també serà protagonista a Attic 2010
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00