Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2009

L'equip de govern fa balanç positiu de la gestió del servei de jardineria municipal

    El manteniment de l'espai verd continua sent una aposta del govern municipal   El manteniment de l'espai verd continua sent una aposta del govern municipal

Un any després del nou contracte, el govern continua impulsant noves accions per la millora dels espais verds a la ciutat

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, han presentat aquest matí el balanç de les accions realitzades en matèria de jardineria municipal, un cop ha passat el primer any de contracte amb CESPA, empresa concessionària del servei de manteniment de parcs i jardins.

Segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, una de les prioritats del Pla de Mandat és tenir cura dels espais públics, ja que la seva conservació és signe d'identitat d'una ciutat que es relaciona. Per l'alcalde "La millora dels espais verds i la creació de nous potencia la relació entre ciutat i ciutadà, ja que són espais on la gent pot viure, passejar, relacionar-se...i per tant és important tenir-ne cura i abocar-hi esforços".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, ha destacat del contracte amb Cespa, l'important increment de la plantilla i la renovació de la maquinària que s'ha produït en aquest primer any, el que permetrà un reforç dels equips de neteja durant els mesos d'estiu, caps de setmana i dies festius.

Sobre el conjunt d'accions realitzades durant el primer any de contracte, el regidor ha parlat de les actuacions que s'han fet a les rotondes que hi ha als punts d'accés de la ciutat, l'augment de les zones amb plantació de flors de temporada, la possibilitat de tenir una freqüència d'esporga d'arbres adient pel volum d'arbres i arbustos que hi ha a la ciutat, així com el treball que s'ha vingut realitzant amb les escoles.

Altres millores importants s'han realitzat als jardiners verger del Mestre Toldrà, a les jardineres de la plaça del Xoriguer i de la plaça d'Enric Cristòfol Ricart, així com les campanyes d'esporga i tractament de la processionària, que enguany es tornaran a repetir.

Juan Luis Ruiz també ha destacat la creació de nous espais verds com el Parc de Baix a Mar, que a finals de la setmana vinent s'obrirà al públic i, per tant, ja formarà part de l'espai públic de la ciutat. També de nova creació han estat la plaça de la Forca i la plaça de la Pagesia, totes dues al barri del Fondo Somella.

Tot i que els pressupostos de l'any 2010 poden incrementar les actuacions en la millora de la jardineria municipal, de cara al segon any de contracte hi ha la previsió de fer actuacions en el tram de la ronda Ibèrica, entre les pistes d'atletisme i l'avinguda de Vilafranca del Penedès, per tal d'adequar i millorar els parterres centrals, així com la instal·lació de reg automàtic als parterres del passeig marítim, per la implantació de gespa. A banda, cal esmentar l'adequació de tots els terrenys i solars del barri del Fondo Somella.

Un altre dels projectes previstos, i que encara es troba en fase inicial de converses, és la creació al Parc de la Quadra d'Enveja d'un camp de futbol de gespa artificial, fruit d'un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Cruyff Foundation. El camp (Cruyff Courts), amb unes dimensions mínimes de 30 x 20 metres, es destinarà a la promoció de l'esport i el joc entre nens i joves. El regidor de Serveis Viaris ha explicat que tot i que ja han mantingut converses amb diverses associacions de veïns volen escoltar més opinions. "Es tracta d'una iniciativa molt positiva que ens permetria poder disposar d'un nou espai de lleure i esport d'ús públic. A més, seriem la segona ciutat catalana, després de Reus, a tenir un camp com aquest".

Altres dels espais verds de la ciutat que, segons l'equip de govern requereixen d'una actuació parcial o integral, i sobre els quals actualment ja hi està treballant, són els parcs de la Quadra d'Enveja i el Parc de Ribes Roges. 

Consulteu el dossier de premsa
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00