Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2014

Festivals Penedès, nova marca per la promoció cultural conjunta entre Vilanova, Vilafranca i El Vendrell

La presentació de la nova marca s'ha fet a l'Auditori Eduard Toldrà       La presentació de la nova marca s'ha fet a l'Auditori Eduard Toldrà

Els regidors de cultura de les 3 capitals de comarca del Penedès han presentat la marca, que de moment servirà per promocionar el FIMPT, el Vijazz i el Festival Pau Casals

Després de diverses reunions al Vendrell, Vilanova i Vilafranca, els regidors de cultura de les tres capitals de comarca han avançat en la mesa estable de treball que ha de servir per representar el Penedès de manera conjunta en matèria cultural. El primer fruit d'aquestes trobades és la marca Festivals Penedès, sota la qual es vol fer promoció conjunta de festivals com el FIMPT de Vilanova, el Vijazz de Vilafranca i el Pau Casals del Vendrell.

Els tres regidors han començat una roda de presentacions de la marca, que acabaran a Barcelona, amb la voluntat de "donar a conèixer el Penedès cultural portes enfora", com ha remarcat Marijó Riba, regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, que també ha recordat "el doble objectiu de treballar internament i conjuntament, optimitzant els recursos humans, tècnics i d'equipaments de manera que el propi Penedès se'n beneficiï".

La intenció és coordinar l'oferta cultural de les tres comarques per poder donar una millor oferta a la ciutadania en matèria de teatre, música, arts visuals,... i seguir treballant també en matèria de patrimoni, com a eina de promoció econòmica.

Raimon Gusi, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ha remarcat la importància de "crear i potenciar els fluxos de visitants i públic entre les tres ciutats", i ha explicat que el Festival Vijazz arriba enguany a la 8a edició, i que se celebra aquest cap de setmana "fent un maridatge entre el vi, el cava i el jazz, promocionant el nostre producte, però també oferint jazz de gran qualitat".

Per la seva banda, Albert Solé, regidor de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, ha destacat que "a mesura que hem anat fent reunions hem vist que la cultura és un marc idoni per poder-nos apropar, i seguirem treballant perquè altres poblacions més petites es puguin incorporar a aquesta iniciativa". El Festival Internacional de Música Pau Casals, que celebra la seva 34a edició des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, serveix per homenatjar la figura del mestre i el patrimoni musical i humà que va deixar, alhora que se centra exclusivament en la música clàssica, amb grans figures, però també amb un espai per als músics del país.

El tercer festival, el FIMPT, celebrarà també la 34a edició a la nostra ciutat del 25 fins al 28 de setembre, amb la intenció de tornar-se a obrir a les noves generacions, i "agafant embranzida després de dos anys de resistència davant els efectes de la crisi", segons la regidora. 

Logo Festivals Penedès

El disseny del logotip de Festivals Penedès és obra de Laura Borràs.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00