Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/05/2010

Es tanca la 13a temporada de la Ruta del Xató

La cloenda va tenir lloc a La Cucanya  La cloenda va tenir lloc a La Cucanya

L'organització valora positivament el foment d'aquest plat típic com a marca de turisme gastronòmic

Ahir dilluns al vespre va tenir lloc el tradicional acte de cloenda de la Ruta del Xató, que marca el punt final de la temporada gastronòmica que les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, dediquen a aquest plat típics de la seva gastronomia. La 13a temporada d'aquesta proposta de turisme gastronòmic es tanca amb un balanç molt positiu, segons l'organització. En les diverses xatonades populars s'han servit més de 14.000 racions de xató.

La cloenda es va celebrar amb un sopar al restaurant La Cucanya de Vilanova i la Geltrú i va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, el primer tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, del president de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, Jaume Martí, i de l'ambaixador sortint, el restaurador Oriol Llavina.

La marca Ruta del Xató ha treballat aquesta temporada per consolidar-se com a proposta de Turisme Gastronòmic de Catalunya. El xató es veu com un dels factors que han influït més en l'increment significatiu de sol·licituds i recerques d'informació turística del territori. Des de l'organització es destaca el fet que la web de la ruta (www.rutadelxato.com) no ha deixat de rebre visites fins i tot en els mesos fora de temporada. D'altra banda, en els mesos de la Ruta s'han duplicat les cerques d'informació a la web, i les propostes que uneixen el xató amb l'enoturisme, el mar, la cultura, el patrimoni i les activitats musicals també han augmentat el nombre de visitants.

De cara a la temporada 2010-2011 la Ruta vol continuar potenciant el turisme gastronòmic del xató, conjugant lligant-t'ho amb l'oferta d'altres activitats del territori. Per això, es donarà la possibilitat d'adherir-se a la Ruta del Xató a altres agents turístics, a part dels restaurants de la zona. La temporada que finalitza ha comptat amb l'adhesió de 85 restaurants.

La Ruta del Xató és una iniciativa de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i està formada per nou poblacions (Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges, El Vendrell, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Cubelles, Cunit i Calafell), sis gremis d'aquestes comarques i 85 restaurants on es pot degustar el xató al llarg de la temporada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00