Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/03/2007

Empreses de la comarca fan els primers contractes a persones amb disminució

DGA Arquitectura i el Càmping Vilanova Park són les primeres empreses que aposten per contractar alumnes del Projecte TIMOL

Aquest mes d'abril Irene Catasús i Catalín Teodor, alumnes del Projecte Timol (Treball Inclusiu en el Mercat Ordinari Laboral), signaran el seu primer contracte laboral amb les empreses DGA Arquitectura i Càmping Vilanova Park, respectivament. A més d'iniciar-se en el món laboral, la signatura dels contractes representa un fet molt rellevant, des del punt de vista social, ja que demostra que persones amb disminució poden ocupar llocs de treball "no especials" si hi ajusten les capacitat i una bona preparació. 

D'altra banda, també resulta important el fet que empreses de la comarca apostin per aquest col·lectiu. Durant el mes de març, Irene Catasús ha realitzat pràctiques com a auxiliar administrativa, a DGA Arquitectura, amb el suport de la preparadora laboral Ingrid Pujols. Per la seva banda, Catalín Teodor ha fet un procés semblant i ha realitzat les pràctiques com a auxiliar de jardineria i manteniment des del mes de gener i fins al mes de març al Càmping Vilanova Park.


En els dos casos l'assoliment dels objectius que s'havien establert en els convenis de pràctiques ha estat ràpid i les seves integracions en el clima de l'empresa molt favorables. Un cop contractats, el CFO La Paperera realitzarà un seguiment als alummes. Així, la Irene i el Catalín aniran al centre, setmanalment, per fer les tutories. Aquest contacte també es mantindrà amb l'empresa, i a mida que guanyin en independència i autonomia, el seguiment s'anirà reduint, tot i que mai no desapareixarà el suport tècnic. 

L'accés al treball de les persones amb discapacitat intel·lectual, esdevenint ciutadans actius i amb oportunitats de desenvolupament personal i professional, és una realitat gràcies a la col·laboració d'aquestes empreses que contribueixen a l'eliminació de barreres psicològiques i socials. Actualment col·laboren amb el Projecte Timol altres empreses de VNG com la Guarderia El Cangur, VARO, S.A. i el mateix CFO la Paperera, on s'ha iniciat el procés d'anàlisi del lloc de treball.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00