Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2008

Canvis en el funcionament de la Piscina Municipal de VNG

Piscina Municipal de Vilanova i la Geltrú     Piscina Municipal de Vilanova i la Geltrú

Amb motiu de les obres de remodelació de la instal·lació

L'1 de juliol començaran les obres de remodelació de la piscina municipal de Vilanova i la Geltrú, ubicada al carrer d'Olivella. Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Parc del Garraf Sport AIE, concessionària de la instal·lació, segons consta en el contracte d'adjudicació de la concessió administrativa d'obra i servei en data 15 de setembre de 2004.

Les obres que afecten tota la instal·lació suposaran, un cop acabades, una millora substancial dels serveis de la zona de vestidors i zona d'aigua, a més de la implantació de nous serveis.

En d'altres circumstàncies, la magnitud d'aquesta obra, amb una durada mínima de quinze mesos, suposaria el tancament de la piscina durant aquest període. Per aquest motiu, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha valorat molt positivament el fet que la piscina només estigui tancada durant sis mesos, dels quinze previstos.

L'alcalde també ha explicat que l'ajuntament de VNG, conscient que aquesta decisió afectaria el conjunt d'usuaris i usuàries, que es quedarien tot un any sense poder utilitzar la instal·lació, havia cregut oportú construir uns vestidors provisionals, annexes a la piscina, per tal de poder mantenir el servei. Així, es planteja la provisionalitat dels vestidors amb l'objectiu de no interrompre l'activitat a la piscina durant les obres de remodelació i millora de la piscina municipal del carrer d'Olivella.

Durant la roda de premsa de presentació de les novetats pel que fa al funcionament de la piscina municipal, Joan Ignasi Elena, també ha dit que 'tot i que aquesta representa la opció més còmoda per als usuaris, la decisió implica una gran complexitat tècnica, ja que s'hauran de duplicar les xarxes de subministrament bàsic (aigua, llum, climes...) per abastir els vestidors provisionals'. Al mateix temps, aquesta opció encareix el cost total de l'obra que estarà al voltant dels 3 milions d'euros. 
Roda de premsa canvis funcionament piscina municipal


Calendari d'execució

L'1 de juliol comencen les obres a la piscina municipal que estarà tancada al públic fins el 30 de setembre.

- En aquesta primera fase els treballs es concentraran a la zona que actualment ocupen els vestidors i la recepció. L'actuació consistirà en enderrocar aquest sector i construir-hi un edifici de nova planta, amb soterrani on s'ubicarà la maquinària, planta baixa amb vestidors i serveis, i una primera planta on hi hauran les sales per fer-hi diferents activitats esportives.

- Paral·lelament, s'iniciaran les obres de construcció dels vestidors provisionals annexes a l'actual edifici de la piscina, els quals disposaran d'aire condicionat, calefacció, dutxes i taquilles per deixar la roba. També s'instal·larà un mòdul que actuarà com a oficina, dotat amb servei de telefonia i internet. En total hi haurà cinc vestidors. Tres, per als grups escolars i extraescolars i dos per a la resta d'usuaris.

L'1 d'octubre de 2008 es reobrirà la piscina, per la qual cosa els usuaris ja utilitzaran els vestidors provisionals. Mentrestant, continuaran les obres al sector serveis.

L'1 de juliol de 2009 la piscina municipal es tornarà a tancar al públic fins al 30 de setembre, per tal de començar la darrera fase de les obres.

- Durant aquests tres mesos s'actuarà a la zona d'aigua: vasos, magatzem i platja, i es farà el condicionament de l'espai que implica la neteja dels vasos, el canvi de rajoles, la instal·lació de dutxes i la reposició del material.

- Paral·lelament es desmuntaran els vestidors provisionals i s'acabaran les obres al sector serveis.

L'Ajuntament de VNG té previst reobrir l'1 d'octubre de 2009 la piscina municipal, amb la reforma ha acabada.

Oficines i Inscripcions

Les oficines de la piscina municipal es traslladaran al carrer de l'Havana número 20. En aquesta oficina es podran fer les inscripcions per als cursos d'estiu i per la temporada 2008/09, a partir del 16 de juny. L'horari d'atenció al públic serà de 9 a 13 hores de dilluns a divendres, i dimecres de 17 a 19.30 hores.

A l'octubre, la oficina es trasllada novament a la piscina i s'ubicarà a les instal·lacions provisionals annexes.

Cursets d'estiu i abonats

Enguany, els cursets d'estiu es faran al Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf. Les persones que tenen l'abonament anual o semestral podran utilitzar la piscina del Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf, sense increments en el preu ni cost de matricula.

A l'octubre de 2008 es reprendran les activitats a la piscina municipal.

Aquesta mateixa situació es repetirà l'estiu de 2009.

Preus

Els cursets d'estiu mantenen els preus que s'indiquen a l'ordenança de preus públics, tot i fer-se al Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf.

Els preus també es mantenen per a les persones que tinguin un abonament semestral i/o anual.

Els nous abonats, s'hauran d'adaptar a les tarifes del Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf.

Informació als usuaris i usuàries de la piscina

Per tal d'informar la població dels canvis que es produiran en els propers mesos, en relació al servei de la piscina municipal, la Regidoria d'Esports adreçarà una carta als abonats on se'ls explicarà les diferents opcions. La informació també estarà disponible a la web municipal www.vilanova.cat

En aquest mateix sentit s'ha editat un tríptic informatiu sobre els cursets d'estiu i la manera de formalitzar les inscripcions, i s'han mantingut reunions amb les escoles de la ciutat, amb l'objectiu que coneguin els canvis que es produiran a partir del curs vinent.

Durant el mes de setembre, la Regidoria d'Esports té previst realitzar una reunió, amb tots els usuaris i usuàries, per tal d'explicar el nou protocol de funcionament a la Piscina Municipal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00