Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2013

La diversitat de creences i conviccions, present al Campus Universitari de la Mediterrània

El CUM oferta més d'una trentena de cursos       El CUM oferta més d'una trentena de cursos

El CUM combina l'aposta pel mar i el sector nàutic amb les temàtiques culturals vinculades a la Mediterrània

El Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú celebrarà, en el marc de la programació del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM), el curs "Diversitat de creences i religions a la Mediterrània. Eines per a una cogestió positiva".

Aquesta formació, que es durà a terme els propers dies 2 i 5 de juliol, s'emmarca en la voluntat del consistori de fomentar la cohesió social a través de la promoció de la cultura del diàleg i el respecte a les diferents opcions davant el fet religiós, des de la laïcitat.

L'objectiu del curs, que és gratuït i se celebrarà en horari de matins, és crear un espai de reflexió al voltant de la llibertat de consciència, ajudar a identificar la diversitat de creences i conviccions presents a la mediterrània i mostrar els desafiaments i les possibilitats que generen.

Aquest curs serà impartit per formadors de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i experts acreditats en diversitat religiosa i en diàleg entre cultures i religions. Alguns dels temes que es tractaran seran la realitat del pluralisme religiós i conviccional, el marc legal que dóna peu i regula la diversitat, les iniciatives de diàleg interreligiós, la mediació interreligiosa per a la prevenció i transformació de conflictes i la prevenció de la radicalització ideològica.

El Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG organitzarà també, durant el mes de setembre i en el marc del Campus universitari de la Mediterrània, el curs "Practiques de civilització i llibertat femenina a la Mediterrània", que oferirà un recorregut per diverses experiències femenines que, a la vegada, també són civilitzadores i pràctiques de llibertat.

17a edició del CUM
El Campus Universitari de la Mediterrània, que està organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), celebrarà enguany la seva 17a edició amb una programació marcada pel mar i la nàutica.

Aquesta aposta està estretament lligada a l'objectiu expressat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de desenvolupar el projecte de Clúster nàutic a la nostra ciutat.

De juliol a octubre de 2013 el CUM oferirà més d'una trentena d'activitats de cinc àrees temàtiques: Ciència i tecnologia; Medi ambient; Societat, cultura i turisme; Societat de la Informació i Economia i empresa. 

Més informació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00