Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/12/2009

La consellera de Justícia visita el nou òrgan judicial de Vilanova i la Geltrú

   Montserrat Tura acompanyada de Joan Ignasi Elena i Mila Arcarons, aquest matí Montserrat Tura acompanyada de Joan Ignasi Elena i Mila Arcarons, aquest matí

Montserrat Tura anuncia el compromís amb el Ministeri per la creació a Vilanova del quart Jutjat Penal

La consellera de Justícia Montserrat Tura ha visitat aquest matí el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9, situat a la tercera planta de l'edifici judicial de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un dels 23 nous òrgans judicials que començaran a funcionar, a partir d'aquest dimecres 30 de desembre, a tot Catalunya. Una xifra que, tal i com ha explicat la consellera, supera àmpliament totes les previsions "Amb aquests 23 òrgans judicials ja en portem 65 de nova creació. Una xifra que supera els 60 que anunciàvem en el programa electoral. A més, hi ha 25 nous compromisos per l'any 2010 amb el Ministeri, amb la qual cosa la xifra augmentaria respecte les previsions inicials, i encara no hem acabat el mandat".

La consellera ha explicat que algun d'aquests compromisos té relació directa amb la ciutat de Vilanova i la Geltrú "Dins aquests compromisos amb el Ministeri de Justícia hi ha la creació d'un quart jutjat penal, que culminaria els serveis comuns i serveis d'execucions".

Montserrat Tura ha explicat que el creixement del nombre d'assumptes judicials i de la demografia fa necessària la posada en marxa d'òrgans judicials per adaptar-se a les necessitats reals, mentre no es produeixi una reforma, i que aquest increment ha de ser no només de quantitat sinó també de qualitat.

El nou jutjat que avui ha visitat Montserrat Tura compta amb 277,22 m2 de superfície i un cost d'obra de 159.085,90 euros. Hi treballaran un total de cinc funcionaris, entre gestors, tramitadors i auxilis judicials, amb un cost econòmic anual de personal de 220.387 euros. A més, es treballarà amb les noves tecnologies per encetar una tasca que, segons la consellera, "es imprescindible en qualsevol servei públic, i lluny de ser un caprici, respon a la voluntat de facilitar els procediments, i saber en tot moment, de manera informatitzada, la situació de cadascun dels expedients i resolucions". La titular de Justícia ha lloat aquest sistema de treball que els ha suposat reconeixements a nivell estatal i europeu. 

La consellera ha estat acompanyada en la seva visita de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, de la regidora de Comunicació i Premsa, Mila Arcarons, així com de la jutgessa degana substituta, Margarita Fe, de la gerent de Barcelona Sud, Marta Izoard, així com de diversos representants dels col·legis d'advocats i procuradors i altres personalitats del món judicial.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00