Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/09/2011

La Fira de Novembre serà un aparador de l'activitat econòmica de VNG

Gerard Figueras amb l'autora del cartell, Maria José Ubide, i el representant d'Expo Gestió, Alfred Bofill      Gerard Figueras amb l'autora del cartell, Maria José Ubide, i el representant d'Expo Gestió, Alfred Bofill

L'obertura al mar, la concentració en tres dies d'exposició i descomptes per als expositors locals, són algunes de les accions per reactivar el certamen multisectorial

La Fira de Novembre 2011 es prepara amb l'objectiu, més que mai, de ser una oportunitat per mostrar tot allò que genera activitat a Vilanova i la Geltrú. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la ciutat, Gerard Figueras, ha presentat aquest matí les principals novetats de l'edició d'enguany. El regidor anima el teixit empresarial, social i cultural vilanoví a fer seva la Fira: "entenent la complicada situació econòmica, volem fer un esforç perquè sigui la Fira de la gent de Vilanova i la Geltrú".

Per això, l'Ajuntament "acompanya la voluntat política amb fets" i enguany excepcionalment ofereix un 10% de descompte per als expositors locals. La idea és posar mesures perquè el certamen multisectorial vilanoví mostri tot allò que té Vilanova i la Geltrú i que els expositors puguin aprofitar els dies de Fira per captar clients i socis. "La Fira ha de ser un generador de dinamització econòmica", segons Gerard Figueras, no només durant els dies d'exposició, sinó per a tot l'any.

Altaveu dels expositors

D'altra banda, l'Ajuntament realitzarà un esforç especial per difondre la Fira de Novembre més enllà de la ciutat. "Volem que coneguin el que es fa a Vilanova i la Geltrú els vilanovins i vilanovines, però sobretot la gent de fora", ha expressat el regidor. La campanya de difusió arribarà a les ciutats de l'Eix Diagonal i a altres municipis de les comarques de Barcelona i Tarragona.

Incidint en la finalitat de ressaltar els valors productius i culturals de la ciutat, l'estand institucional de l'Ajuntament, situat a la rambla de la Pau, serà un escenari perquè les empreses i entitats presents a la Fira puguin exposar la seva activitat. S'organitzarà un horari per a les diferents intervencions, que el públic podrà seguir com si es tractés d'un petit auditori. Aquesta proposta compta amb la implicació d'entitats com l'Adeg, la Cambra de Comerç i l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf.

Nou calendari i nous espais

Encara amb la finalitat de donar un impuls a la Fira de Novembre com a espai de promoció econòmica, s'incorporen altres novetats. D'una banda, es varia el format del certamen i es concentra el període d'obertura dels estands entre l'11 i el 13 de novembre, del divendres al matí al diumenge al vespre. El dijous 10 de novembre se celebraran unes jornades econòmiques per debatre i cercar idees per promoure l'economia.

Així mateix, per afavorir el passeig dels visitants, enguany els expositors es distribuiran per tot l'eix de la Rambla, des de la plaça de les Neus fins al monument a Francesc Macià. "Disposem d'una façana marítima excel·lent i d'una rambla envejable i única al país", ha afirmat Gerard Figueras. Per això, la Fira permetrà "que el visitant pugui conèixer el que passa a Vilanova i la Geltrú passejant des del mar fins al capdamunt de la Rambla". A més a més, l'expansió cap al mar evitarà afectar la normalitat del mercat dels dissabtes durant les setmanes properes al certamen.

Recinte Fira de NovembreBona part de la rambla Principal l'ocuparà el sector de l'automoció, i en direcció al mar s'aniran succeint els estands d'alimentació, empreses, comerços i institucions. Ja tocant al passeig, hi tindrà el seu espai l'activitat nàutica. Prop de la rambla de la Pau hi haurà més punts d'interès de la Fira. Al parc de Baix-a-mar s'hi ubicaran les entitats, les activitats al voltant del món del cavall que solien tenir lloc a la Masia d'en Frederic i també les parades de firaires.

Al costat, la plaça Mediterrània serà la zona destinada a la restauració i cellers, un espai que arribarà a la màxima activitat el diumenge, amb la celebració del Festival del Xató i la Cuina d'Hivern. A banda d'aprofitar el públic de la cita gastronòmica perquè visiti també la Fira, aquesta decisió respon sobretot a una "voluntat de contenció de la despesa i optimitzar els recursos públics tot compartint les sinèrgies dels dos esdeveniments", ha explicat el regidor de Promoció Econòmica.

D'altra banda, la plaça de la Vila, que solia reservar-se a la presència més institucional, enguany es posa a disposició de l'associació Tot Centre, amb la intenció de "reforçar l'aposta comercial de la Fira". L'entitat prepara accions especials per aquest espai d'exposició durant els dies de certamen. D'altra banda, la Fira contindrà també moments per a tallers i activitats, com la tradicional Trobada de Puntaires.

La Rambla i Macià, al cartell

Cartell Fira de NovembreLa roda de premsa d'aquest matí s'ha aprofitat per donar a conèixer "la cara" de la Fira de Novembre 2011. El cartell mostra la Rambla, l'espai de passeig de la Fira, i el bust de Francesc Macià, per representar l'obertura al mar que fa enguany el certamen. L'autora, l'artista vilanovina Maria José Ubide, l'ha creat en acrílic sobre una tela de gran format, utilitzant tons de tardor.

Gerard Figueras ha agraït a l'artista i també a l'empresa que gestiona la Fira, Expo Gestió Serveis de Fires, el treball realitzat en terminis molt ajustats per poder presentar ja, un mes i mig abans de la celebració, la imatge i el model del certamen. Descarrega't les fotos: 

Roda de premsa

Plànol del recinte firal

Cartell Fira de Novembre 2011
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00