Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/11/2010

Entendre el soroll i les vibracions, objectiu de l'exposició 'Adéu soroll!'

L'exposició es pot veure al Centre Cívic Molí de Vent  L'exposició es pot veure al Centre Cívic Molí de Vent

La mostra va dirigida a tots els públics i conté elements interactius i de percepció sensorial

Fins al 15 de novembre es pot veure al Centre Cívic Molí de Vent l'exposició sobre la contaminació acústica Adéu soroll!. Organitzada pel CRIA i la Regidoria de Participació i Medi Ambient, la mostra està produïda i realitzada per la Diputació de Barcelona.

Adéu soroll! dóna informació clara i resumida de tot el que cal saber per entendre el soroll i les vibracions, com afecten les persones i la forma de combatre-les, la importància de realitzar un bon control de les emissions que generen les diferents activitats i com fer una gestió correcta per preservar la qualitat de l'entorn.

L'exposició va dirigida a tot tipus de públic i conté elements interactius i de percepció sensorial que permeten una millor comprensió al visitant. Durant la visita es lliura un qüestionari per tal de que els assistents puguin autoavaluar-se, amb suggeriments per posar en pràctica els coneixements adquirits. A més a més, la mostra s'acompanya de material didàctic per a un millor aprofitament per part del públic escolar.

L'horari de visita de l'exposició és de dilluns a divendres de 17 a 20 hores i dilluns, dimarts i divendres de 10 a 12 hores.


Mapa de capacitat acústica

D'altra banda, el dia 4 d'octubre la Junta de Govern Local va aprovar definitivament el mapa de capacitat acústica del municipi de Vilanova i la Geltrú.

El mapa estableix els límits màxims de soroll a partir de la situació actual de la trama urbana (usos del sòl, activitats que es desenvolupen, etc.), incorpora les exigències marcades per la legislació vigent i estableix la zonificació acústica diferent amb tres franges horàries (dia, vespre, nit). Així el període diürn queda establert entre les 7 i les 21 h, el vespre entre les 21 i les 23 h i el període nocturn entre les 23 i les 7 h. El mapa acústic doncs, determina quins són els llindars de soroll desitjables per a cada franja horària i per a cada zona de la ciutat.

Aquesta mesura està inclosa en la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica. 

Notícia relacionada

Notícia relacionada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00