Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2009

La Mesa d'Educació i Treball celebra la seva primera reunió amb èxit

Mesa d'Educació i Treball  Mesa d'Educació i Treball

Els màxims representants del món educatiu i laboral del territori es reuniran de manera mensual per treballar conjuntament

Després de que el Consell Rector de l'Institut Municipal d'Educació i Treball aprovés el Pla d'Acció 2009, el passat dimarts es va dur a terme amb un gran èxit participatiu la primera reunió de la Mesa d'Educació i Treball. Aquesta va aconseguir reunir els diferents agents del món de la formació i el treball del territori per tal d'aconseguir uns objectius conjunts en ambdós vessants.

En aquest sentit, a aquesta primera reunió de la Mesa hi van assistir els màxims representants de les diverses entitats que s'engloben en l'àmbit educatiu i laboral com la regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Míriam Espinàs, els directors dels instituts de la ciutat i de la UPC, el president de l'ADEG i els representants sindicals, entre d'altres.

La valoració d'aquesta primera trobada, que es durà a terme de manera mensual, va ser molt positiva gràcies a l'alt grau d'implicació de tots els participants, que va permetre establir quatre objectius a complir.

El primer d'aquests reptes és unir el món educatiu i laboral del territori. Per aconseguir-ho és necessari potenciar la relació entre els representants del món sindical, empresarial i la realitat educativa, i, a la vegada, fer front comú a la lluita contra el fracàs escolar.

El segon objectiu és conèixer la realitat econòmica del territori per poder orientar la formació post-obligatòria a aquesta realitat. Aquest aprofundiment ha de servir per relacionar les necessitats del món laboral, les educatives i els interessos i expectatives dels i de les joves. A partir d'aquest coneixement es podrà treballar per fer front comú a l'hora de demanar a administracions superiors certes especialitats formatives.

El tercer repte que es va establir en aquesta primera Mesa d'Educació i Treball és aconseguir crear una oferta d'ensenyaments post-obligatoris i formació continuada comuna, coordinada i adequada a les necessitats de la ciutat i del territori. En aquest sentit, aconseguir fer ofertes formatives complementàries i oferir-les de manera més global facilitarà la recepció dels ciutadans. El quart i darrer objectiu marcat és emprendre una recerca conjunta de possibles idees que ajudin a pal·liar la crisi econòmica.

Les personalitats assistents a la Mesa d'Educació i Treball van ser les següents:

- Míriam Espinàs Riera, regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

- Montserrat Ibáñez Llorens, directora de la Zona Educativa de Vilanova i la Geltrú

- Enric Trullols Farreny, director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú

- Xavier Cardona Torrandell, president de l'ADEG

- Antonio Ramírez Pérez, director de l'Escola d'Adults

- Artur Cardona Betran, en representació de CCOO

- Francesc Rica Saavedra, secretari general de la UGT al Garraf

- Margarita Roure Viñals, directora Col·legi Santa Teresa de Jesús

- Marta Bosch Collet, directora de l'IES Joaquim Mir

- Susanna Igual López, directora de l'IES Francesc X. Lluch i Rafecas

- Paco Casasola, director de l'IES Manuel de Cabanyes

- Pedro Ibáñez, director de l'IES Dolors Mallafré i Ros

- Emili Marimon Rius, director de l'Escola Municipal d'Art i Disseny

- Salvador Baig Torras, gerent de l'IMET

- Montserrat Prats Navarro, cap de Formació de l'IMET

- Laura Vinyals Florenciano, cap d'Educació de l'IMET
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00