Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2014

La Fundació d'Unió d'Esport Base organitza la XIII edició del Memorial Xavier Garcia

   Les activitats comencen aquest dijous i acaben el 21 de juny Les activitats comencen aquest dijous i acaben el 21 de juny

L'ex jugador i ex entrenador Pichi Alonso intervindrà en una conferència, juntament amb la gimnasta Lídia Castillejos i el patinador Òscar Molins

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest dimarts a la tarda l'acte de presentació del Memorial Xavier Garcia que, organitzat per la Fundació d'Unió d'Esport Base, arriba a la tretzena edició.

Durant l'acte s'han donat a conèixer les activitats programades pel Memorial, i s'ha presentat la litografia que cada any s'encarrega a un artista local. En aquesta ocasió l'obra és una creació de la pintora Amparo Berrueco.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, s'ha referit al conjunt de les activitats programades, com un valor afegit a destacar. "La combinació entre activitats esportives i activitats culturals són aspectes que cal agrair especialment, pels valors que ens transmeten". La regidora també s'ha referit al memorial com un acte de record, però també un acte de tancament de la temporada esportiva. En aquesta afirmació hi ha coincidit l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, que a més ha afegit la oportunitat que suposa pels esportistes poder posar en valor el seu treball i el seu aprenentatge de tot un any.

Neus Lloveras ha volgut agrair l'esforç de tota la gent, empreses i institucions, que d'una manera o altre han col•laborat de manera desinteressada per tal de donar continuar aquest homenatge. "Aquest és un homenatge al Xavier, però també és un homenatge a la passió que molts sentim per l'esport, a la convivència i al foment dels valors que ens transmet l'esport".

Un emocionat Pere Garcia, pare del Xavier, ha volgut agrair el treball i l'esforç de totes les persones que han col·laborat a fer possible un any més el memorial."És molt reconfortant veure que el seu record perdura al llarg del temps".

Les activitats del Memorial, pel que fa a la vessant esportiva, consten de les exhibicions de les seccions de patinatge i gimnàstica, i les competicions dels equips de futbol. En la part més cultural i formativa, la programació inclou la xerrada L'esforç i la constància en l'esforç, a càrrec de Pichi Alonso, ex jugador i ex entrenador de futbol, Lidia Castillejos, entrenadora i gimnasta olímpica, i Òscar Molins, entrenador i patinador. La xerrada es farà el dimecres 11 de juny a dos quarts de vuit de la tarda, a l'Estadi Alumnes Obrers.

Altres activitats programades són la visita de l'arbitre de futbol Cesar Muñiz, divendres 6 de juny a la tarda, a les instal·lacions de futbol, la inauguració de l'exposició Els Pintors del Memorial, el segon Concurs de dibuix i el tradicional Sopar que cada any es fa amb motiu del memorial.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00