Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2009

Es tracten amb larvicides els embornals de diferents zones de la ciutat, com a mesura de control del mosquit tigre

 El producte larvicida s'ha aplicat als embornals i reixes  El producte larvicida s'ha aplicat als embornals i reixes

Aquesta setmana ha finalitzat la primera part del tractament que es mantindrà durant el període de més calor

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la regidoria de Serveis Socials i Salut i de la Companyia Municipal d'aigües de VNG, ha finalitzat aquesta setmana la primera part del tractament de control del mosquit tigre als embornals i reixes de la ciutat.

Mitjançant un mapa de la ciutat que indica les zones de risc, confeccionat en base als avisos i incidències produïdes l'any passat, s'ha encarregat a l'empresa de control de plagues ISS el tractament amb larvicides als embornals i reixes que estan connectades al clavegueram unitari. Aquestes reixes i embornals disposen d'un sifó que produeix retencions d'aigua. Les retencions d'aigua en aquests indrets poden ser focus de cria del mosquit tigre, però com a contrapartida eviten la que la claveguera faci pudor o que hi puguin sortir insectes a l'exterior.

Per aquest motiu el tractament amb larvicides, que es va provar per primera vegada a l'octubre de l'any passat, es veu com la millor opció per al control del mosquit, ja que el producte s'aplica directament a l'aigua retinguda, eliminant així qualsevol larva. El producte té una efectivitat compresa entre les 4 i les 6 setmanes, tot i que la meteorologia pot fer variar aquest temps. Per tant, mentre duri el període de calor, hi ha previst poder repetir el tractament no només en els focus ja detectats, sinó també en els nous punts que puguin sorgir enguany.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00