Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2015

Inaugurat l'Espai Goya a la Masia d'en Cabanyes

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Garraf Imatge cedida pel Consell Comarcal del Garraf

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes inaugura l'espai on s'exhibeixen dotze gravats de Francisco de Goya que formen part del llegat pictòric de la família Cabanyes

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president del Consell Comarcal del Garraf, Gerard Figueras, van inaugurar divendres l'Espai Goya del Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Un espai que exhibeix dotze gravats de Francisco de Goya, pertanyents de la sèrie dels ‘Disparates', que formen part de la col·lecció pictòrica de la família Cabanyes.

Durant l'acte, Figueras va destacar el suport de la Diputació de Barcelona en el procés de restauració dels gravats i de museïtzació del nou espai, i va comentar que des del Consell Comarcal del Garraf "esperem que aquest espai suposi un atractiu més que faci de la Masia un element de referència des de l'àmbit cultural, pels habitants de la comarca i del conjunt del país".

Mercè Conesa, per la seva part, va afirmar que "ens fa molta il·lusió aquesta inauguració perquè hem pogut participar en la recuperació d'aquest patrimoni arquitectònic i artístic tant important".

L'acte també va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que va comentar que "és una satisfacció poder estar a la inauguració d'aquest espai que li dóna un nou element, un nou plus d'interès i de qualitat a aquesta casa, aquest espai Goya que complementa el llegat històric de la Masia d'en Cabanyes".

Com a complement a l'acte d'inauguració, es va oferir la xerrada "Goya a la casa pairal del Romanticisme", a càrrec de Francesc Fontbona, historiador de l'art, doctor en història moderna i ex-director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya; i d'Albert Martí i Palau, historiador de l'art i especialista en gravats de Goya. Tots dos van recordar que aquestes peces són proves d'assaig anteriors a la primera edició, i va destacar que és una col·lecció molt rara i de gran nivell.

L'Espai Goya del Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes està obert a la ciutadania els dissabtes i diumenges a les 12 h, amb la visita guiada "El col·leccionisme i Goya a la Masia d'en Cabanyes". També es poden concertar visites per a grups, amb reserva prèvia. Més informació trucant al telèfon 938115715 o visitant la pàgina web: www.masiadencabanyes.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00