Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2009

S'aprova el plec de condicions per a la contractació de la gestió integrada del servei de neteja a VNG

Els nous contenidors tenen més capacitat i estan adaptats per a persones amb problemes de mobilitat i visió   Els nous contenidors tenen més capacitat i estan adaptats per a persones amb problemes de mobilitat i visió

L'equip de govern municipal encarregarà a una sola empresa els serveis de neteja viària, recollida d'escombreries, gestió de la deixalleria, neteja de platges i neteja de pintades

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat el plec de condicions per a la contractació de l'empresa que, a partir del mes de març de 2010, es farà càrrec del paquet de servei de neteja de la ciutat (neteja viària, recollida d'escombraries, gestió de la deixalleria, neteja de platges i neteja de pintades).

El contracte amb l'empresa que guanyi el concurs, que té un preu de licitació de 6.213.084,11 euros anuals, serà per un període de vuit anys, amb possibilitats de prorrogar-ho dos anys més.

En l'actualitat els diferents serveis es presten per part de diferents empreses. Així, la concessió de la neteja viària i la neteja manual de platges és de Fomento de Construcciones i Contratas. La Companyia Catalana de Servicios SA realitza la recollida d'escombreries i té la gestió de la Deixalleria, mentre que la neteja mecànica de les platges és a càrrec dels Serveis Municipals. Pel que fa a la neteja de pintades, un servei que actualment té caràcter puntual, també se'n encarrega el personal municipal.

El plec de condicions per a la contractació dels serveis de neteja disposa, entre d'altres, agrupar en un sol paquet els cinc serveis, i obliga a l'empresa guanyadora a subrogar tot el personal de les actuals concessions. El tipus de millores que s'aconseguiran amb la nova contractació són diferents, segons el servei.

- Neteja viària: es renovarà l'actual flota de vehicles i maquinària. Aquest servei disposarà de mitjans molt similars als actuals, però destaca com a principal novetat la incorporació d'una màquina encarregada del fregat dels vials.

- Recollida d'escombreries: es renovarà tot el parc de contenidors. El número de contenidors que actualment hi ha a Vilanova i la Geltrú és de 1.951. Els nous contenidors, que estaran adaptats a persones amb problemes de visió i/o mobilitat, realitzaran la càrrega lateral de tota la brossa, inclosa la selectiva (paper, vidre, envasos i orgànica). La seva capacitat és major, 3.200 m3 per al rebuig, envasos i paper, i 2.200 m3 per la brossa orgànica i el vidre.

Els contenidors incorporen innovacions ergonòmiques, d'identificació universal (elements tàctils, de color..) i de disposició a l'espai públic per facilitar el seu ús al conjunt de la ciutadania. També incorporen millores en el disseny, com el fet que les alçades de les obertures superiors es baixen fins el 1.22 cm, o un doble sistema d'obertura, que d'una banda compta amb un nou pedal que millora l'obertura del contenidor i, d'altra banda compta amb una palanca manual, fàcilment accessible, que s'adapta a la mà. Una tapa que s'obre amb un mínim esforç i un sistema de tancament retardat que facilita el llançament de residus per part de persones usuàries de cadires de rodes i gent gran, són altres dels avantatges del nou model de contenidor, que a més, disposen d'un sistema d'anclatge al paviment.

D'altra banda, en aquells carrers que per la seva amplada no sigui possible fer la càrrega lateral, s'utilitzarà un camió més petit amb recollida posterior, també dels cinc tipus de deixalles, i pel que fa als contenidors soterrats se seguirà utilitzant el servei de grua.

El servei de recollida d'escombreries compta amb 41 treballadors, inclòs el personal de la Deixalleria.

- Deixalleria : la novetat, un cop es faci la concessió de la seva gestió, és que la instal·lació no tancarà als migdies, ampliant així el seu horari d'atenció al públic que serà de les 8 a les 20 hores.

- Neteja de platges : la millora d'aquest servei es veurà en l'increment de personal que realitzarà tasques de neteja a les platges, durant tot l'any. Actualment aquest servei es presta coincidint amb la temporada de platges i compta amb un total de 15 treballadors. Una xifra que augmenta durant la revetlla de Sant Joan i de Festa Major amb la incorporació de 20 persones més.

- Neteja de pintades: la novetat serà la creació d'un equip de persones que, durant tot l'any, estaran dedicades exclusivament a la neteja de pintades a façanes i altres espais de la ciutat.

A partir de la publicació del plec de condicions, les empreses interessades tenen un termini de 30 dies naturals dies per presentar la seva proposta. La voluntat de l'equip de govern municipal és poder desplegar el nou servei a partir del mes de març de 2010.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00