Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2010

Attic s'inaugura amb satisfacció per l'alta presència d'expositors

L'alcalde i la primera i el segon tinents d'alcalde, en una bombolla d'aire pur    L'alcalde i la primera i el segon tinents d'alcalde, en una bombolla d'aire pur

L'edifici Neàpolis conté fins diumenge un total de 75 invents i innovacions sorprenents i 22 activitats paral·leles

Vilanova i la Geltrú torna a ser capital de la inventiva. Aquest matí s'ha inaugurat Attic, la Fira Internacional de les Idees i els Invents, amb sensacions molt optimistes. S'han superat àmpliament les previsions quant a presència d'inventors: finalment en són 50, a banda dels participants en la secció de joves inventors, que presenten al voltant de 75 invents i innovacions.

Attic inauguracióL'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha tallat la cinta a l'entrada de la fira, que enguany s'ha situat a la part posterior de l'edifici Neàpolis. L'alcalde ha recorregut secció per secció tot el recinte d'Attic, acompanyat per la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez, el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, altres regidors de l'Ajuntament, tècnics i mitjans de comunicació. Tots ells han estat conduïts pel director d'Attic, Pep Torres, líder de l'empresa Stereonoise.

A la zona d'expositors, l'alcalde s'ha interessat per les innovacions presentades i ha conversat amb els seus creadors i creadores. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha mostrat la satisfacció pels resultats que està donant l'aposta del govern municipal de fer evolucionar l'anterior fira Galàctica cap a Attic.

Tomàs Álvaro ha celebrat la important presència d'inventors en aquesta tercera edició del certamen. "Malgrat la situació de crisi, enguany a la fira hi ha molt bon ambient i sensació d'optimisme", ha declarat el regidor, qui ha recordat també que Attic és l'esdeveniment de Vilanova i la Geltrú "amb un espai més destacat de presència en els mitjans de comunicació nacionals".

Xifres i activitats

Attic 2010 compta amb 50 inventors, als quals cal sumar els 18 infants i joves de la secció "Joves inventors". A la sala d'expositors també s'hi compten tres delegacions de certàmens internacionals dedicats a la inventiva (de Pittsburgh, Romania i Londres), així com cinc institucions: Aido centre tecnològic (Valencia); Campus UPC de Vilanova i la Geltrú; Oficina Española de Patentes y Marcas (Madrid); consultora Innova 3 (Barcelona) i Club de inventores españoles (Barcelona). A la tercera planta de l'edifici, l'Agència Local de l'Energia de Vilanova i la Geltrú ha coordinat la presència de 12 empreses dedicades a l'eficiència energètica. En total, s'exposen fins a 75 invents i innovacions.
Attic. Zona joves inventors
A banda dels invents, que són indubtablement els protagonistes de la fira, s'ofereixen als visitants fins a 22 activitats paral·leles. Entre d'altres, només entrar es pot veure una exposició "d'invents del futur", així com el funcionament d'una casa domòtica. També es pot gaudir d'un inflable, un rocòdrom, un taller de robòtica Lego, una bombolla d'aire pur o de la terrassa de Neàpolis, amb hamaques i música.

També es pot provar un cotxe elèctric i, més dirigit a persones que vulguin crear invents i a les empreses, es realitzen tallers, microshows, conferències i presentacions de llibres. D'altra banda, demà dissabte i diumenge es commemorarà el centenari de l'entrepà bikini, amb possibilitat de degustar-ne gratuïtament fins a exhaurir existències. Diumenge al vespre es clourà Attic 2010 amb el lliurament de premis.

Més informació sobre els invents i les activitats a la web d'Attic 2010 

Descarrega't la foto de la tallada de cinta 

Descarrega't la foto de la bombolla d'aire pur

Descarrega't la foto dels joves inventors

Àlbum de fotos de la inauguració 

Notícies anteriors sobre Attic 2010 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00