Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2011

El Museu Víctor Balaguer proposa noves activitats per als propers dies

  'La Pau i la Guerra' de Jacob Jordaens. Història d'un quadre 'La Pau i la Guerra' de Jacob Jordaens. Història d'un quadre

Les activitats van des d'una visita a l'exposició temporal, fins a una passejada literària o un taller familiar

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer proposa noves activitats per a realitzar en els propers dies. La primera es farà aquest dijous 7 d'abril, a les 19 hores. Es tracta d'una visita comentada a l'exposició temporal 'La Pau i la Guerra' de Jacob Jordaens. Història d'un quadre. La visita, oberta a tothom, anirà a càrrec de la director del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich.

En aquesta ocasió, l'exposició temporal gira al voltant d'una única obra. Una Al·legoria de la Pau de grans dimensions, atribuït segons documentació de l'ingrés, al pintor flamenc Jacob Jordaens. Aquest quadre ha estat restaurat recentment i es pot veure després de vàries dècades d'estar desat a les reserves del museu. A partir de tres àmbits s'explica la història de l'arribada quadre, el procés de restauració de l'obra i s'interpreten elements iconogràfics que hi apareixen. La mostra es podrà visitar fins el 19 de juny de 2011.

Durant els mesos que transcorri l'exposició, tothom qui ho vulgui podrà participar en l'activitat Flaixos de Pau, que consisteix en construir un mural a partir de fotografies que els propis visitants facin arribar al museu sobre qualsevol element, paisatge o moment que els transmeti una sensació de pau.

Entre totes les fotografies es realitzarà un sorteig d'un viatge per a dues persones a Madrid per visitar el Museo del Prado. El sorteig tindrà lloc el divendres 10 de juny a les 13h.

Una segona proposta arriba de la mà de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, els quals han preparat la passejada literària virtual A Sant Miquel del Fai amb Víctor Balaguer.

Sense moure's de la Biblioteca Museu els participants s'aproparan fins aquesta localitat resseguint el camí que van fer Víctor Balaguer i una colla d'amics, i que va deixar escrit en el seu llibre Una espedición a San Miguel del Fay. Seran els mateixos assistents qui llegiran en veu alta fragments de l'obra d'en Balaguer i, simultàniament, es projectaran imatges dels indrets per on es farà el camí.
Llibres
Es tracta d'una activitat que l'associació realitza per primer vegada, i que ha comptat amb la col·laboració de Montserrat Comas, directora de la Biblioteca Víctor Balaguer i dels tècnics de la biblioteca. L'activitat es farà el divendres 8 d'abril a les 19, i està oberta a tothom.

D'altra banda, aquest diumenge 10 d'abril, a les 12 hores, es farà l'activitat familiar Pintem la primavera. Aquest taller, que organitza el Museu, és per a nens i nenes a partir de 7 anys. El preu és de 2 euros per nen ( acompanyant gratuït) Cal reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00